Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicamentele pentru cancer NU se mai vând în România: Producătorii se retrag de pe piață, pacienții sunt lăsați să moară (VIDEO)

Medicamentele pentru cancer NU se mai vând în România: Producătorii se retrag de pe piață, pacienții sunt lăsați să moară (VIDEO)

Un articol de: - 27 Apr 2017, 12:10
Medicamentele pentru cancer NU se mai vând în România: Producătorii se retrag de pe piață, pacienții sunt lăsați să moară (VIDEO) Eveniment

Ne mor copiii, ne mor bolnavii din cauza lipsei de tratamente la cancer! Este strigător la cer, dar este adevărul cinic care taie în carne vie.ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! MARE ATENȚIE! HACKERII CER BANI ÎN NUMELE CELEBREI CÂNTĂREȚE, PE INTERNET. MULȚI ROMÂNI ȘI-AU LUAT ȚEAPĂ

11 producători de medicamente care tratează cancerele au anunțat că renunță la autorizația de punere pe piață. Motivul - tăierea preţurilor, aşa cum s-a promis în programul de guvernare al PSD.

În ciuda faptului că pacienții, medicii și producătorii au încercat din răsputeri să-i convingă că măsura e ucigașă, că noțiunea "medicamente și mai ieftine" va înseamna pentru pacientul român "fără medicamente".

Subiectul a fost punctat încă de joi dimineață de jurnalista Paula Rusu.

"Scrie negru pe alb în notificările producătorilor că motivul pentru care renunță să mai aducă aceste medicamente în România e motivul comercial. Guvernul PSD-ALDE a anunțat cu mândrie la începutul lunii că a scăzut prețul medicamentelor cu 35 la sută, așa cum a promis în campania electorală. In ciuda faptului că pacienții, medicii și producătorii au încercat din răsputeri să-i convingă pe liderii PSD (Ministerul Sănătății) că măsura e ucigașă, că noțiunea “medicamente și mai ieftine”  va înseamna pentru pacientul român “fără medicamente”.", notează Paula Rusu pe blogul său.

”Toate propunerile noastre legate de identificarea unei soluții nu au fost ascultate de decenți de-a lungul timpului. O poziție dezastruoasă a Ministerului Sănătății a dus la o situație fără ieșire pentru pacienții care se văd acum cu viața pusă în pericol.

Toate promisiunile din campanie nu s-au materializat, ba chiar situația s-a înrăutățit: mai dăm și verde la exportul paralel, prin adoptarea acestei legi în Camera Deputaților.

Într-o situație critică sunt și copiii cu cancere și leucemii. Din tratamentele lor lipsesc medicamente importante”, a declarat Cezar Irimia, președintele Asociației Bolnavilor de Cancer din România, pentru B1 TV.

Medicamentele pentru cancer NU se mai vând în România: Producătorii se retrag de pe piață, pacienții sunt lăsați să moară

Conform estimărilor Alianţei Pacienţilor Cronici din România, realizate în lipsa unui registru naţional de cancer, în România trăiesc astăzi aproximativ 1 milion de bolnavi de cancer.  Cancerul de plămâni este cel mai frecvent tip de cancer în România, urmat de cel colorectal, de sân, de prostată şi de col uterin, mai notează Paula Rusu.

Citeşte mai multe despre:   medicamente,   cancer,   pacienti