Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Medici ai Spitalului Universitar din Capitală, infectați cu COVID-19. 1000 de teste vor fi efectuate

CORONAVIRUS | Medici ai Spitalului Universitar din Capitală, infectați cu COVID-19. 1000 de teste vor fi efectuate

Un articol de: Andrei Ștefan - 31 Mar 2020, 19:30
CORONAVIRUS | Medici ai Spitalului Universitar din Capitală, infectați cu COVID-19. 1000 de teste vor fi efectuate Eveniment

Potrivit raportării managerului Spitalului Universitar de Urgență București au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus 27 de persoane, din care 17 cadre medicale ( majoritatea de pe secțiile de cardiologie și chirurgie toracică) și 10 pacienți.

Medicii au fost puși în izolare la domiciliu, pentru 14 zile.

Totodată, și un pacient de pe secția de Terapie Intensivă a fost depistat pozitiv și va fi transferat la Spitalul Colentina din Capitală, la fel precum cei 8 medici care au intrat în contact cu acesta.

Un alt pacient asimptomatic aflat pe sectia de ortopedie, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, fiind trimis la Institutul Matei Balș.

Până în prezent, la Spitalul Universitar au fost realizate 450 de teste (medicilor și personalului sanitar), iar alte 600 vor fi făcute în curând. Testarea a fost declanșată în 22 martie, la nivelul personalului medical și a pacienților, observându-se o creștere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB.

Odată cu creșterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creștere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum și a apariția unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienți și personal medical în cazul cărora rezultatul inițial a fost negativ, se arată în informarea unității.

Ca urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluția epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă. În urma anchetei, s-au convenit măsuri urgente propuse de către spital și avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului, mai precizează managerul spitalului.

Recent, Ministerul Sănătății a decis să-i suspende contractul Adrianei Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, locul său fiind luat de prof.dr. Cătălin Cârstoiu.

Decizia a fost luată la propunerea Corpului de Control, care a constatat mai multe deficiențe la nivelul conducerii unității medicale. De asemenea, verificările efectuate au mai arătat că în spital nu au fost luate suficiente măsuri pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

Citeşte mai multe despre:   Spitalul Universitar,   coronavirus