Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Previziune șocantă a medicilor: 10 milioane de oameni vor muri din cauza infecțiilor din spitale. Românii nu se spală pe mâini!

Previziune șocantă a medicilor: 10 milioane de oameni vor muri din cauza infecțiilor din spitale. Românii nu se spală pe mâini!

Un articol de: B1.ro - 04 Mai 2018, 12:47
Previziune șocantă a medicilor: 10 milioane de oameni vor muri din cauza infecțiilor din spitale. Românii nu se spală pe mâini! Eveniment

Cel mai periculos inamic din spitalele din România sunt microbii. Tot mai mulți români își găsesc sfârșitul în locurile în care ar trebui să se vindece, nou-născuții mai ales fiind expuși, pentru că imunitatea lor nu este formată. Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă asupra mizeriei din spitalele românești și arată că în anii următori numărul deceselor s-ar putea dubla. Cea mai simplă metodă de prevenire este…spălatul pe mâni, capitol la care românii sunt deficitari!

Medicii ieșeni susțin ca situația ar putea deveni dramatică dacă nu se iau de urgență măsuri care să oprească răspândirea germenilor, informează bzi.ro. În spitalele din Iași se iau măsuri speciale prin care să se prevină apariția infecțiilor nosocomiale. Personalul medical este primul vizat.

“Dacă suntem cu mâna murdară, putem ucide și nu să salvăm vieți. Pentru că, din păcate, infecțiile nosocomiale sunt cu o incidență din ce în ce mai crescută. Organizația Mondială a Sănătății vorbește despre faptul că 30 de milioane de persoane sunt afectate anual de infecții nosocomiale, din care 6 milioane sunt nou-născuți. Infecția nosocomiala poate ucide 1,2 milioane, dintre care 500.000 nou-născuți. Se pleacă de la ideea că putem face ceva pentru a preveni această infecție și s-a constatat că infecția nosocomiala poate fi prevenită printr-o igienă corectă a mâinilor. Nici acum, în acest secol, nu toți o facem așa cum trebuie și cu simț de răspundere. Tot un semnal de alarmă tras de Organizația Mondială a Sănătății este că în anul 2050 vor muri anual 10 milioane de persoane din cauza infecțiilor cu germeni rezistenți la antibiotice. Pe zi ce trece, germenii au devenit rezistenți la antibiotice, iar antibiotice nu s-au mai fabricat de prin 1971. Deci, trebuie să vedem cum facem acest management al antibioticelor. Cel mai simplu lucru care poate fi făcut pentru a preveni infecția de spital este să ne spălam corect și să ne dezinfectăm mâinile corect”, a explicat prof. univ. dr. Maria Stamatin, citată de bzi.ro.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Iasi