Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medici: Pilotul rănit în accidentul de la Comana s-a contaminat cu bacterii prin flora apei de baltă, nu în spital

Medici: Pilotul rănit în accidentul de la Comana s-a contaminat cu bacterii prin flora apei de baltă, nu în spital

Un articol de: - 19 Iul 2016, 17:03
Medici: Pilotul rănit în accidentul de la Comana s-a contaminat cu bacterii prin flora apei de baltă, nu în spital Eveniment

Conducerea Spitalului Bagdasar-Arseni neagă că pilotul rănit în accidentul de la Comana ar fi contactat două bacterii nosocomiale în spital, și spune că acesta a intrat în contact cu germenii prin flora apei de baltă, unde a picat cu paramotorul.

La momentul accidentului, pacientul a aspirat alimente ingerate şi apă de baltă, fapt ce reiese din primul buletin de cultură- aspirat bronşic, scrie News.ro. Apa de baltă reprezintă sursa de contaminare cu germeni de tipul achromobacter, acinetobacter, precum şi alţi germeni, arată acelaşi document.

"Pacientul era sub protecţie antibiotică încă de la data internării, respectiv 10 iulie. Având în vedere leziunea neurologică completă de la internare - paraplegie completă Frankel A, o intervenţie neuro-chirurgicală nu este o prioritate faţă de leziunile ameninţătoare de viaţă enunţate mai sus. Operaţia în sine nu ar face decât să stabilizeze coloana vertebrală, nu să-i vindece leziunea neurologică, care este ireversibilă, ea urmând a fi efectuată după stabilizare", a precizat medicul curant ATI.

Întrucât nu este un caz de infecţie nosocomială nu s-a impus anunţarea Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, mai susţine Spitalul "Bagdasar- Arseni".

Totuși, Inspecţia Sanitară a sesizat nereguli la Spitalul "Bagdasar-Arseni" în ceea ce priveşte respectarea normelor de efectuare a operaţiunilor de curăţenie şi dezinfecţie, precum şi gestionarea deşeurilor periculoase rezultate din activităţile medicale, anunţă, marţi, Ministerul Sănătăţii (MS).

Pentru că luni seară nu au putut fi verificate documentele privind activitatea Serviciului pentru Prevenirea şi Controlul Infecţiilor Nosocomiale şi nici cele care privesc prestarea serviciilor de curăţenie şi dezinfecţie, Inspecţia Sanitară a extins controlul pe durata zilei de marţi.

Marian Cojocaru, pilotul paramotorului prăbuşit în urmă cu o săptămână la Comana, a fost diagnosticat cu Klebsiella şi Acinetobacter, două bacterii intraspitaliceşti cu rezistenţă crescută la antibiotice, a declarat pentru News.ro soţia acestuia, Irina Cojocaru. Familia acestuia a deschis două conturi ca să strângă fonduri pentru transferarea la Viena a pacientului aflat în stare gravă. (Detalii AICI)