Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicii curanți ai lui Sorin Oprescu refuză să-l consulte pe edilul suspendat al Capitalei în arest

Medicii curanți ai lui Sorin Oprescu refuză să-l consulte pe edilul suspendat al Capitalei în arest

Un articol de: - 24 Sep 2015, 13:41
Medicii curanți ai lui Sorin Oprescu refuză să-l consulte pe edilul suspendat al Capitalei în arest Eveniment

Medicii curanți ai primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, refuză să-și consulte pacientul în Arestul Poliției Capitalei. Doctorii au catalogat întreaga situaţie drept o bătaie de joc şi spun că nu pot veni la Beciul Domnesc, doar aşa, din curtoazie.

Totodată, avocatul lui Oprescu spune că controlul pe care medicii i l-ar face edilului în arest nu ar fi relevant deoarece aparatura necesară nu poate fi transportată.

Mai mult, Alexandru Ciucu a spus într-o declarație că Oprescu este în pericol de moarte.

”Indignare este puțin spus, ne-a cuprins pe toți. Un om suspect de infarct, cu două stenturi, nu poate fi verificat în arest cu un stetoscop. Trebuie să înțelegem că acest om nu invocă problemele medicale pentru a se apăra. Acum două zile, domnul Oprescu a fost dus de medicul din arest la spitalul Sfântul Ioan. Decizia a fost luată de cei din arest. Avocații am formulat ieri o solicitare de a fi dus la o unitate medicală de specialitate pentru a fi supus unui EKG perfomant și a i se face analize. Un EKG portabil are șase derivații de verificare a inimii. Pentru Sorin Oprescu este nevoie de un EKG cu nouă sau 12 derivații, impropriu de a fi transportat în arest”, a declarat Alexandru Chiciu.

”El este diabetic. Un diabetic are neuropatie, adică mușchii sunt mult afectați de boală. Cu toate acestea, Sorin Oprescu reclamă o durere în piept de trei zile. Pe fondul unui diabet, pe fondul problemelor la inimă și a problemeleor renale, acestui om i se refuză o minimă consultație la un spital civil. Sorin Oprescu trebuie să fie dus la orice spital că altfel moare. Medicul a apreciat că este o situație gravă acum două zile, când l-a dus din proprie inițiativă la spitalul Sfântul Ioan. Azi de ce nu apreciază la fel?”, a mai declarat apărătorul lui Sorin Oprescu.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea s-a autosesizat în cazul lui Sorin Oprescu, care reclamă probleme medicale în arestul preventiv. Este serios pus sub semnul întrebării dreptul la sanatate, susţine Ciorbea. Acesta va trimite o echipa, formată din doi reprezentanti ai institutiei, un medic si un reprezentant al unui ONG, care să verifice conditiile in care este tinut in arest primarul suspendat al Capitalei. (Detalii AICI)

Avocaţii primarului suspendat al Capitalei au solicitat, marţi, comisiei de la Arestul Central al Poliţiei Capitalei să îi permită lui Sorin Oprescu să fie consultat la Spital, dar judecătorii au respins apelul acestora.


Citeşte mai multe despre:   medici,   Spitalul Universitar,   Sorin Oprescu