Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicii de familie încep, de marți, vaccinarea anti-COVID-19 a populației, deși susțin că autoritățile nu le-au dat nici acum toate informațiile necesare (VIDEO)

Medicii de familie încep, de marți, vaccinarea anti-COVID-19 a populației, deși susțin că autoritățile nu le-au dat nici acum toate informațiile necesare (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 03 Mai 2021, 12:10
Medicii de familie încep, de marți, vaccinarea anti-COVID-19 a populației, deși susțin că autoritățile nu le-au dat nici acum toate informațiile necesare (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Călin Eveniment

În mai puţin de 24 de ore începe vaccinarea anti-COVID-19 în cabinetele medicilor de familie. Până acum, doar 3.000 de specialiști s-au înscris în acest program la nivel național, motiv pentru care va fi greu de atins cota de 55.000 de vaccinați pe zi, informează B1 TV în Jurnalul orei 11.00, prezentat de Luiza Cergan. Medicii de familie sunt nemulțumiți de lipsa comunicării directe și transpartente din partea autorităților privind campania de vaccinare în cabinetele acestora. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Începe vaccinarea anti-COVID-19 în cabinetele medicilor de familie

 

„Medicii de familie nu au acuzat autoritățile, medicii doar au făcut cunoscut opiniei publice situația așa cum stătea ea și cum stă în continuare. Desigur că vorbim și despre campania de informare, despre faptul că noi, de-a lungul timpului, din nefericire, am primit informațiile tot din presă despre faptul că urmează să fie campanie de vacinare și prin cabinetele medicilor de familie”, a declarat Evelyn Cristescu, medic de familie.

Cu toate că medicii de familie încep vaccinarea de marți, aceștia nu știu exact cum se vor aproviziona cu serurile anti-COVID-19 și materialele necesare vaccinării. 

„În continuare lucrurile nu sunt foarte clare apropo de aprovizionarea cu materialele necesare desfășurării acestei campanii. Dacă am aflat între timp că nu va trebui să mergem noi la sediile Direcțiilor Sanitare pentru a primi dozele de vaccin, ci ele vor fi aprovizionate la cabinete de către reprezentatii statului, în legătura cu restul materialelor necesare, pentru că nu doar flaconul cu vaccin îți trebuie ca să poți vaccina, încă nu ne este clar, sau cel puțin mie, în sarcina cui rămâne aprovizionarea”, a mai spus Cristescu. 

Ținta de 55.000 de vaccinați pe zi va fi aproape imposibil de atins în condițiile în care numai 3.000 de medici de familie s-au alăturat programului de vaccinare.  Astfel, numărul persoanelor vaccinate într-un cabinet va fi destul de mic. 

„Probabil că o medie de 10 persoane pe zi este absolut fezabil, având în vedere că această campanie de vaccinare se desfășoara în afara programului de lucru al cabinetului”, a mai spus medicul Evelyn CristescuVești excelente! Se oferă câte 1 milion de dolari pentru 5 persoane care se vaccinează împotriva COVID-19

Totuși, este posibil ca, în măsura în care autoritățile sunt dispuse să motiveze financiar personalul medical, mai mulți medici de familie să se alăture campaniei de vaccinare. 

„Este posibil să prindă curaj și alți colegi să se înscrie în acest efort de vaccinare, în măsura în care se va vedea o disponibilitate de colaborare corectă a autorităților cu medicii de familie”, a mai declarat Evelyn Cristescu, medic de familie.