Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicii explică ce înseamnă forme ușoare de COVID-19. Tusea intenstă și febra, printre simptomele pentru care se recomandă internare sau evaluare

Medicii explică ce înseamnă forme ușoare de COVID-19. Tusea intenstă și febra, printre simptomele pentru care se recomandă internare sau evaluare

Un articol de: Maria Zărnescu - 23 Oct 2020, 16:34
Medicii explică ce înseamnă forme ușoare de COVID-19. Tusea intenstă și febra, printre simptomele pentru care se recomandă internare sau evaluare sursa foto: Facebook Eveniment

În cursul serii de joi, 22 octombrie, Guvernul a adoptat o OUG prin care pacienții asimptomatici, dar și bolnavii cu forme ușoare de COVID-19 vor fi tratați la domniciliu, sub supravegherea medicului de familie.

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a explicat ce înseamnă pacienții asimptomatici și cazurile ușoare sau medii de boală.

 

Simptome ușoare, în cazul pacienților cu COVID-19

 

Medicul Virgil Musta a explicat, la Digi 24 ce înseamnă și cum se caracterizează formele ușoare de infecție cu noul coronavirus, simptome în cazul cărora pacienții vor rămâne la domiciliu.

Pacienții care au durere de gât, tuse care nu e intensă, scaune diareice, lipsa gustului, a mirosului, acestea sunt forme ușoare când pacienții pot rămâne acasă”, a precizat Musta, pentru sursa citată mai sus.

 

Tuse intensă și febră, printre simptomele ce necesită spitalizare?

 

Medicul Musta a precizat și care sunt simptomele de boală ce ar necesita îngrijire în spital. Printre acestea se numără tuse intensă și febra, dar și lipsa aerului.Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

Dacă au semne de infecție de căi respiratorii, lipsă de aer, tuse intensă, febră, acestea recomandă internarea sau prezentarea la evaluare pentru a se lua decizii de internare sau de rămânere la domiciliu, în funcție și de locurile în spital”, a precizat medicul Virgil Musta.

Totodată, acesta a precizat că starea de sănătatea se poate înrăutăți între 5 și 7 zile de la debutul bolii. „La acest virus, în 5 – 7 zile starea se înrăutățește, simptomele devin mai grave, atunci trebuie să sune la 112 ca să se interneze.

Dacă durează peste o săptămână este bine să se prezinte pentru evaluare pentru a analiza sindromul inflamator sau de coagulare și să primească recomandări. Evaluarea se face într-o singură zi, când se fac investigații biologice conform unui protocol, investigații imagistice. Pacientul poate fi trimis acasă sau, dacă se consideră că este cazul, să fie internat într-un spital nivel 1 sau spital suport. Acum, noi nu avem niciun loc, tot ce se prezintă pentru evaluare direcționăm spre spitalele suport”, a declarat doctorul Virgil Musta, pentru Digi24.

Citeşte mai multe despre:   Virgil Musta