Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment „Medicii, într-o gravă confuzie”. Ordonanţa pentru plata gărzilor suplimentare, motiv de îngrijorare

„Medicii, într-o gravă confuzie”. Ordonanţa pentru plata gărzilor suplimentare, motiv de îngrijorare

Un articol de: - 09 Aug 2016, 20:40
„Medicii, într-o gravă confuzie”. Ordonanţa pentru plata gărzilor suplimentare, motiv de îngrijorare Foto: bucurestifm.ro Eveniment

Ordonanţa de Urgenţă 20/2016 care prevede plata gărzilor suplimentare efectuate de medicii specialişti creează nemulţumiri în rândul medicilor din Iaşi, potrivit adevarul.ro.

Cu toate acestea, specialiștii se declară îngrijoraţi pentru că retribuţia pe care ar urma să o primească se calculează la nivelul salariului din 2009.

Salariile medicilor au crescut de două ori în ultimii doi ani, iar din această cauză, unii medici refuză să semneze contractul individual de muncă cu spitalul.

În comitetul director de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, s-a discutat prevederile OUG 20/2016, respectiv comunicatul MS de sâmbătă, 6 august. Potrivit reprezentanţilor spitalului, gărzile din luna august de la cel mai mare spital din Moldova se desfăşoară normal, în baza graficului afişat de Direcţia de Sănătate Publică.

 „Şi noi, ca şi medicii din toată ţara, ne-am manifestat aceeaşi îngrijorare vizavi de câteva elemente din ordonanţă, motiv pentru care sunt colegi care au decis că nu vor semna contractul şi sunt medici care au decis că îl vor semna pe o perioadă determinată, aceştia fiind cei mai numeroşi.

Acum domnul manager a informat Consiliul de Administraţie şi se discută dacă juridic există posibilitatea de a se semna aceste contracte individuale pe o perioadă determinată, până la apariţia unei noi ordonanţe de urgenţă“, a explicat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

Confuzia ar fi provocată de faptul că, iniţial, MS anunţa că plata gărzilor suplimentare va intra în vigoare de la 1 august, în timp ce în ultimul comunicat de presă emis pe această temă se menţionează că plata se va face începând cu data de 1 octombrie.

 „Am fost prin spital şi am văzut că sindicatul medicilor, diverse organizaţii profesionale, încearcă să convingă medicii să continue activitatea pentru această perioadă care oricum este critică pentru că multe cadre didactice sunt în concediu. Unii tineri nu mai vor să muncească, să facă gărzi pentru că vor fi retribuiţi doar în funcţie de salariul din 2009“, a subliniat dr. Camelia Bogdănici.

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   medic,   ordonanta,   plata