Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicii renunță la proteste după ce Guvernul a alocat bani de la bugetul statului pentru gărzile suplimentare (VIDEO)

Medicii renunță la proteste după ce Guvernul a alocat bani de la bugetul statului pentru gărzile suplimentare (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 09 Aug 2016, 10:34
Medicii renunță la proteste după ce Guvernul a alocat bani de la bugetul statului pentru gărzile suplimentare (VIDEO) foto: b1.ro Eveniment

Medicii au purtat o nouă rundă de negocieri la Ministerul Sănătăţii. Sindicaliştii au cerut să fie plătiţi pentru gărzile suplimentare. Guvernul a anunţat deja că va aloca 100 de milioane de lei pentru plata gărzilor, bani care vor fi suportaţi din bugetul Sănătății. Ministrul Vlad Voiculescu susține că timpul de lucru al gărzilor suplimentare a fost flexibilizat, însă plata sporului de noapte rămâne o problemă ce urmează să fie rezolvată, arată B1 TV.

Declaraţiile ministrului sănătăţii, Vlad Voiculescu au calmat spiritele din sectorul medical. Precizările au venit după întâlnirea cu reprezentanţii sindicatelor.

Medicii renunță la proteste după ce Guvernul a alocat bani de la bugetul statului pentru gărzile suplimentare

"Reprezentanţii Federaţiei Sanitas, ai Federaţiei Solidaritatea Sanitară şi ai Federaţiei Hipocrat, împreună cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, aprecizază că oferta făcută medicilor de creşetre a salariilor şi de creştere a plăţii gărzilor suplimentare, de la 1 octombrie, prin raportarea la salariul de bază majorat este un pas important către normalizarea remuneraţiei în sectorul sanitar", se arată într-o declaraţie comună.

Documentul privind majorarea plăţii gărzilor este un angajament ferm şi va fi implementat prin Ordonanţă de Urgenţă, susţin cei doi miniştri, după întâlnirea de la sediul Ministerului Sănătăţii.

Citeşte mai multe despre:   medici,   proteste,   Ministerul Sanatatii,   Guvernul Romaniei,   buget