Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicii semnalează un nou simptom ciudat, care apare printre primele după infectarea cu COVID-19

Medicii semnalează un nou simptom ciudat, care apare printre primele după infectarea cu COVID-19

Un articol de: Beatris Ionita - 02 Dec 2020, 09:46
Medicii semnalează un nou simptom ciudat, care apare printre primele după infectarea cu COVID-19 Sursa Foto: Hepta Eveniment

Medicii avertizează despre apariția unui nou simptom care ar putea fi cheia confirmării timpurii a infecției cu COVID-19. ESte vorba despre o senzație neplăcută la nivel nazal.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Barcelona, senzația nazală bizară ar fi printre primele semne ale temutei viroze. 

„Prezența acestor simptome nazale și apariția timpurie a acestora ar putea facilita diagnosticul precoce al COVID-19 și eforturile inițiale de distanțare socială”, scriu cercetătorii conduși de Jordi Navarra în studiul publicat în medRxiv.

Cercetătorii au urmărit 35 de pacienți infectați cu Covid-19, iar  68% dintre aceștia au raportat cel puțin un simptom nazal, inclusiv uscăciune excesivă a mucoasei, și o senzație continuă că nasul curge, în timp ce 52% din pacienți au raportat o senzație constantă de durere nazală puternică, potrivit mirror.co.uk.

Noul simptom a fost însoțit de pierderea mirosului și gustului și au durat în medie 12 zile.

 

Cei care suspectează că ar putea fi infectați, trebuie să se izoleze imediat

 

Virgil Musta, medic la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, atrage atenția asupra unor măsuri importante pe care ar trebui să le ia persoanele care prezintă simptome specifice ale infecției cu noul coronavirus. La apariția oricărui simptom care ar putea fi asociat cu COVID-19, persoana în cauză trebuie să se izoleze imediat și să anunțe medicul de familie. Dacă este testată pozitiv, aceasta trebuie să țină în continuare legătura cu medicul de familie, iar dacă starea sa de sănătate se agravează, să ceară cât mai rapid să fie evaluată la spital.

”Nu stați acasă până nu mai puteți respira!”, subliniază medicul.Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

 

Cercetătorii englezi au dezvoltat un spray nazal care protejează oamenii de Covid-19

 

Universitatea din Birmingham, Marea Britanie, a anunțat că a dezvoltat un spray nazal care protejează împotriva coronavirusului și îi împiedică transmisia. Cercetătorii englezi susțin că acesta acoperă virusul Covid-19 și îl blochează în nas.

Profesorul Liam Grover a declarat că majoritatea virusurilor sunt transmise prin nas, deoarece acesta nu are o protecţie faţă de viruşi, iar spray-ul conceput de cercetători poate oferi acea protecţie necesară ce previne riscul infectării cu noul coronavirus.

Deşi nasurile noastre filtrează mii de litri de aer în fiecare zi, nu prea există o protecţie faţă de infecţie, iar majoritatea virusurilor din aer sunt transmise prin pasajul nazal. Sprayul pe care l-am conceput oferă acea protecţie dar poate preveni şi trecerea virusului de la o persoană la alta”, a precizat Liam Grover.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   simptome covid