Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicii vor picheta Ministerul Finanţelor: Decizia, luață în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății (VIDEO)

Medicii vor picheta Ministerul Finanţelor: Decizia, luață în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 22 Sep 2013, 18:43
Medicii vor picheta Ministerul Finanţelor: Decizia, luață în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății (VIDEO) Eveniment

Medicii continuă protestele. Asta au decis reprezentanţii din Sănătate în urma discuţiilor cu ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu, în încercarea de a găsi soluţii pentru protestele din sistemul de sănătate. În plus, reprezentanţii Colegiului Medicilor au anunţat că mâine vor picheta Ministerul de Finanţe.

”Aici noi am rămas pe aceași poziție, solicităm deci dublarea veniturilor medicilor rezidenți și ne vom menține acest punct de vedere. În conclzuie mâine (n.r. luni) ,,delegația Iașiului și cu reprezntanți din București vom protesta și sub ferestrele Ministerului de Finanțe la ora 11:00 ca să vedem care va fi răspunsul. Iar legat de salarizare vrem o lege specială pentru sistemul sanitar prin care colegilor noștri să li se permită creșterea de salarii după 4 ani de zile în care salariile noaastre au fost ori blocate ori tăiate”, au anunțat medicii.

Cu toate acestea, ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a dat asigurări că solicitările medicilor nu vor rămâne fără răspuns.

”Solicitarea cea mai importantă pe care o au toate organizațiile componete ale coalțtiei se referă la alocarea a 6% din PIB pentru sănătate și aici am conevnit că acest obiectiv trebuie să-l atingem conform programului de guvernare în 2016 dar până atunci nu trebuie să se aștepete și că este nevoie să se facă o prioritizare a modului în care se vor aloca procente în fiecare an ca să se ajungă la acest stadiu”, a declarat Nicolăescu.

La discuţiile cu sindicaliştii au luat parte atât secretarul de stat în ministerul Sănătăţii Raed Arafat cât şi ministrul pentru Dialog Social Doina Pană. Negocierile dintre sindicalişti şi ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu au loc pe fondul protestelor angajaţilor din sistemul medical de săptămâna acesta. Oamenii sunt nemulţumiţi de nivelul salariilor dar şi de condiţiile de muncă.

Medicii vor picheta Ministerul Finanţelor
Embed:

Citeşte mai multe despre:   medici,   Ministerul Finantelor,   discutii,   ministrul sanatatii,   Eugen Nicolaescu