Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicul Adrian Marinescu, după incendiul de la Matei Balș: Ceea ce s-a întâmplat este de nedescris. Orice scânteie poate să ducă din păcate la un astfel de lucru

Medicul Adrian Marinescu, după incendiul de la Matei Balș: Ceea ce s-a întâmplat este de nedescris. Orice scânteie poate să ducă din păcate la un astfel de lucru

Un articol de: Raluca Tindeche - 01 Feb 2021, 12:33
Medicul Adrian Marinescu, după incendiul de la Matei Balș: Ceea ce s-a întâmplat este de nedescris. Orice scânteie poate să ducă din păcate la un astfel de lucru Dr. Adrian Marinescu / Foto: VideoMedicina.ro Eveniment

Medicul infecționist Adrian Marinescu a vorbit, la Antena 3, despre incendiul care a izbucnit la Spitalul Matei Balș vineri dimineață. 

”În momentul de față este un număr mic de spitale dedicate infecției SARS-CoV-2. Se concentreză pacienții din păcate cu forme severe, cum se întâmplă și la ”Matei Balș”. Ce înseamnă practic? Înseamnă că în saloane cu 2 sau 3 paturi pacienții au nevoie de oxigen. Sunt pacienți care au două surse, asta înseamnă că într-un salon poți să ai 6 surse de oxigen. E clar că în acea cameră vei avea o concentrație de oxigen în aer foarte mare. Acum e de discutat cum ai putea să reduci această concentrație pentru că e clar că orice scânteie, și putem să discutăm ce determină acea scânteie, poate să ducă din păcate la un astfel de lucru”, a spus Adrian Marinescu, sâmbătă seară, la Antena 3. 

”În plan practic, ar trebui să fie mai multe variante în așa fel încât să nu fie nevoie să internezi pacienții cu forme severe și cu necesar mare de oxigen într-un singur loc. La asta am putea să ne gândim dacă vrem să reducem numărul de surse per cameră”, a adăugat acesta. 

”E clar că existau avizele(...). Până la urmă o scânteie apare extrem de ușor. Putem să discutăm ce a determinat acea scânteie și o să vedem concret, dar e important cum rezolvăm cauza și cauza e legată de acea concentrație de oxigen”, a mai spus el.

Medicul Maria Niţescu, managerul de la Spitalul Matei Balş, a precizat, într-un interviu pentru Spotmedia, că nu are o explicaţie pentru cauzele incendiului și așteaptă rezultatele anchetei. 

''Situația acestui pavilion era foarte bună din punctul de vedere al instalațiilor, deși clădirea e foarte veche. Instalațiile au fost schimbate în totalitate, există contracte de mentenanță-verificare a acestor instalații. Instalația electrică e verificată lunar în toate clădirile din institut de către o firmă autorizată.''

''Au fost mai multe autorități în control. La Pavilionul 5 nu au fost constatate deficiențe, iar în rest, aproape tot ce s-a constatat în raportul respectiv a fost remediat. În curs de remediere mai sunt foarte puține. De exemplu, problema cu detectoarele de incendiu era în blocul alimentar.'', mai spunea medicul. 

Vă reamintim că un incendiu a izbucnit vineri dimineață la un pavilion al Spitalul Matei Balș. Parchetul a dechis, în cazul incendiului de la Institutul Matei Balș, un dosar penal în rem pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

Citeşte mai multe despre:   Adrian Marinescu