Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicul Emilian Popovici explică cum pot fi ținute sub control noile tulpini COVID-19, mai contagioase

Medicul Emilian Popovici explică cum pot fi ținute sub control noile tulpini COVID-19, mai contagioase

Un articol de: Beatris Ionita - 19 Ian 2021, 22:27
Medicul Emilian Popovici explică cum pot fi ținute sub control noile tulpini COVID-19, mai contagioase Eveniment

Medicul Emilian Popovici a vorbit, marți seară, într-o intervenție pe B1 TV, despre modurile în care pot fi ținute sub control noile tulpini COVID-19, dar și despre cât de eficient este virusul în a diminua riscul de contagiozitate în cazul celor vaccinați. 

"Au apărut variante (n.r. de tulpini COVID-19) și o să mai apară. Acest virus, practic luptă în acest război prin generarea de noi variante. Acum deja se vorbește și de o variantă nouă, apărută în California, în Los Angeles, San Diego, care se caracterizează printr-o transmisibilitate mai crescută.

Sunt două lini de acțiune care trebuie urmate: vaccinarea într-un timp de un an de zile a minim 60% din populație și menținerea infecțiilor la nivelul minim posibil, pentru a limita posibilitățile virusului de a genera noi variante.

Pe măsură ce apar variante tot mai transmisibile trebuie să vaccinăm procente din ce în ce mai mari de oameni", a spus medicul.

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Întrebat dacă persoanele vaccinate rămân contagioase pentru cei din jur, medicul a explicat că acest lucru va fi stabilit de studiile care sunt în desfășurare, însă este aproape sigur că vaccinul este eficient și în acest sens.Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

"Chiar dacă cifrele de la efectivitate sunt mai reduse, decât cele mai eficacitate, asta nu înseamnă că vaccinul nu va fi protectiv atât în privință prevenirii îmbolnăvirii celor vaccinați, cât și in privință prevenirii transmiterii de la cei vaccinați, la cei nevaccinați", a mai spus Emilian Popovici.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Emilian Popovici,   Covid-19,   noua tulpina coronavirus,   vaccin COVID-19