Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicul-erou de la Piatra Neamț, primele declarații despre starea sa de sănătate. Cătălin Denciu: Am început să mă pot mişca şi să pot merge din nou. Recuperarea este departe de a fi încheiată (VIDEO)

Medicul-erou de la Piatra Neamț, primele declarații despre starea sa de sănătate. Cătălin Denciu: Am început să mă pot mişca şi să pot merge din nou. Recuperarea este departe de a fi încheiată (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 04 Mar 2021, 08:24
Medicul-erou de la Piatra Neamț, primele declarații despre starea sa de sănătate. Cătălin Denciu: Am început să mă pot mişca şi să pot merge din nou. Recuperarea este departe de a fi încheiată (VIDEO) Eveniment

Cătălin Denciu, medicul rănit în incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în noiembrie 2020, când a intrat în flăcări pemntru a-și salva pacienții, a făcut primele declarații despre starea sa de sănătate. La o zi după incendiu, el a fost transportat cu un avion militar la Spitalul Regina Astrid din Bruxelles, după care a fost transferat la Spitalul Saint-Luc, pentru a începe următoarea etapă a tratamentului său. Cel din urmă este spitalul la care Cătălin Denciu a lucrat vreme de un an în perioada pregătirii sale ca anestezist.

 

Primele declarații ale medicului Cătălin Denciu, rănit grav în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț

 

Medicul a declarat pentru o publicație belgiană că a început să se miște și să meargă din nou. Cătălin Denciu nu s-a recuperat însă complet și continuă terapia.

„Îmi amintesc că m-am trezit la terapie intensivă. Acolo au avut grijă de mine asistentele şi fizioterapeuţii. Pe 20 ianuarie, am fost transferat la o unitate de terapie medie. Gradual, am început să mă pot mişca şi să pot merge din nou. (...) Astăzi pot deja să pedalez. Să îndoi braţele este încă dificil, aşa că fac multe sesiuni de tratament cu fizioterapeuţi pentru a învăţa să îmi mişc din nou coatele. Recuperarea este departe de a fi încheiată, dar ştiu că trebuie să dau totul pentru a mă simţi mai bine. Voi continua să muncesc pentru a reuşi”, a declarat medicul pentru beldefnews.mil.be.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Cătălin Denciu a fost transferat la un spital din Belgia la scurt timp după incendiul din 14 noiembrie 2020

 Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD

În urma incendiului de la Patra Neamț, Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradele II și III pe 40% din suprafața corpului. El era de gardă în seara tragediei și a încercat să-și salveze pacienții cu COVID-19 care erau internați în salonul de terapie intensivă unde a izbucnit incendiul.

Pe 15 noiembrie, Denciu a fost transferat la Spitalul militar din capitala Belgiei, iar timp de trei săptămâni s-a aflat în comă indusă.

Între timp, a plecat în Belgia și soția lui, medicul Alina Denciu, care îl sprijină în procesul de recuperare și, în același timp, învață de la cadrele medicale tehnici de îngrijire și reabilitare pe care le va aplica după ce soțul ei va fi externat.

La finalul anului trecut, Cătălin Denciu a fost inclus de jurnaliștii belgieni pe o listă a eroilor care au marcat anul 2020.

Citeşte mai multe despre:   Catalin Denciu,   Piatra Neamt,   Belgia