Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicul Mihai Lucan, găsit în conflict de interese administrativ de către ANI

Medicul Mihai Lucan, găsit în conflict de interese administrativ de către ANI

Un articol de: - 13 Feb 2018, 15:24
Eveniment

Medicul Mihai Lucan a fost găsit în conflict de interese administrativ de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

"Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Mihai Lucan, fost medic şef - Secţia Clinică Urologie II din cadrul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi fost membru în Consiliul de Administraţie al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca", a anunţat marţi ANI, într-un comunicat de presă.

În perioada 26 iunie 2012 - 30 decembrie 2016, SC Lukmed SRL, societatea comercială la care Lucan şi soţia sa au calitatea de asociaţi, iar fiul său calitatea de administrator, s-a aflat în relaţii contractuale cu Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, în sensul încheierii unui contract de prestări servicii medicale şi a patru acte adiţionale pentru prelungirea duratei acestuia, se mai arată în comunicatul ANI.

Potrivit sursei citate, medicul Lucan a încălcat mai multe articole din Legea nr. 95/2006:

- Art. 178, alin. 2 - Constituie conflict de interese deținerea de către manager sau reprezentant al persoanei juridice de părți sociale, acțiuni sau interese la societăți reglementate de Legea nr. 31/1990, sau ONG-uri care stabilesc relații comerciale cu spitalul la care persoană în cauza exercită funcția de manager;

- Art. 185, alin. 15 - Dispozițiile art. 178 se aplică și șefilor de secție, de laborator și de serciviu medical din spitalele publice;

- Art 187, alin. 13 - Dispozițiile art.178 referitoare la conflictul de interese se aplică și membrilor consiliului de administrație.

Instituţia precizează că medicul a fost informat că a fost găsit în conflict de interese și a și depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului de apărare.

ANI menţionează şi că "persoana (...) faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese (...) este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (...) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului".

Citeşte mai multe despre:   ANI,   conflict de interese,   transplant
 
 
 
Loading...