Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicul Radu Lupescu explică de ce a ajuns Franța la numărul uriaș de pacienți COVID și ce tratamente prelungesc viața infectaților (VIDEO)

Medicul Radu Lupescu explică de ce a ajuns Franța la numărul uriaș de pacienți COVID și ce tratamente prelungesc viața infectaților (VIDEO)

Un articol de: Beatris Ionita - 28 Oct 2020, 22:32
Medicul Radu Lupescu explică de ce a ajuns Franța la numărul uriaș de pacienți COVID și ce tratamente prelungesc viața infectaților (VIDEO) FOTO SIMBOL: Hepta.ro / DPA Images / David Tane Eveniment

Medicul Radu Lupescu, stabilit în Franța, a explicat miercuri seară, într-o intervenție în platoul B1 TV cum s-a ajuns la explozia de noi infectări cu COVID-19, motivul pentru care s-a reinstituit carantina națională, dar și ce tratamente revoluționare au început să folosească medicii în spitale, care nu s-au folosit în primul val, din primăvară, și care acum salvează vieți. 

"Este îngrijorător situația evoluează foarte rapid în mod defavorabil. Vedem că rata de pozitivizare a testelor a ajuns la 18%. Incidența este de peste 380 de cazuri la 100.000 de locuitori și în unele locuiri se depășește 1000", a afirmat medicul. 

Principalul factor care a dus la creșterea numărului de îmbolnăviri a fost că oamenii au uitat de restricții în timpul verii. 

"Ce s-a întâmplat a fost relaxarea totală din timpul verii, a întregii populații, inclusiv a medicilor. Am crezut ca am trecut de primul val și că nu se va mai întoarce atât de rapid. N-am dat seama în septembrie ca reîncepe și vor și momente grele dar este clar ca adeziunea la măsurile de constrângere a fost mult mai mica decât se așteaptă. Din păcate, este unul dintre neajunsurile democrației, nu se pot impune foarte puternic restrângeri de libertăți și afectare economiei. Acum ajungem iarăși în momentul în care dacă nu se iau aceste măsuri la saturarea sistemului de sănătate", a explicat Radu Lupescu.

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Tratamentele pe care medicii francezi le administrează acum pacienților cresc șansele de supraviețuire. Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

"În primul rand au fost niște evoluții intre luna martie aprilie și acum. Sunt două lucruri importante s-a trecut la ventilația cu debit înalt de oxigen înainte de intubare, ceea ce poate întârzia intubarea pacienților. În doilea rand, sunt corticoizii care funcționează și diminuează totuși formele grave, nu merg perfect, dar diminuează numărul de forme grave sunt doi factori care s-au schimbat din martie pana acum. Am învățat din prima fază. Am discutat deja redeschiderea unor paturi de reanimare. Transformăm paturile de Terapie Intensivă în paturi de reanimare", a mai spus specialistul. 

 

Franța intră în carantină totală de vineri

 

Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că va fi reimpusă carantina totală de vineri, în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus. Măsurile vor intra în vigoare în noaprea de joi spre vineri,„cel puțin până la 1 decembrie”.

Frontierele externe vor rămâne închise „cu câteva excepții”, pe de altă parte, cele UE rămân deschise.  „Evident, francezii din străinătate vor putea reveni. Vor fi implementate teste rapide. Niciun călător nu va putea reveni în țară dacă nu suntem siguri că nu este purtătorul virusului ”

 

Citeşte mai multe despre:   Radu Lupescu,   Franța,   COVID-19