Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicul Radu Țincu: ''9.000 de cazuri COVID pe zi e inacceptabil, trebuie să ajungem la 3.000. Presiunea a devenit uriașă''

Medicul Radu Țincu: ''9.000 de cazuri COVID pe zi e inacceptabil, trebuie să ajungem la 3.000. Presiunea a devenit uriașă''

Un articol de: Raluca Tindeche - 01 Dec 2020, 16:50
Medicul Radu Țincu: ''9.000 de cazuri COVID pe zi e inacceptabil, trebuie să ajungem la 3.000. Presiunea a devenit uriașă'' Eveniment

Medicul Radu Ţincu, de la secția ATI a Spitalului Floreasca din Capitală, este îngrijorat de numărul mare de cazuri de pe secțiile de Terapie Intensivă. Acesta spune că presiunea a devenit uriașă. 

"Trebuie să ne uităm la secția de Terapie Intensivă. Putem vedea că, de ceva zile la rând, presiunea crește și numărul de pacienți crește în fiecare zi. Avem astăzi (1 decembrie - n.r.), 199 de decese, din păcate. 

 

Radu Ţincu: Presiunea pe secțiile ATI devine uriașă

 

Gândiți-vă că a crescut numărul pacienților la Terapie Intensivă, de ieri până astăzi, în contextul în care 200 de oameni și-au pierdut viața. Presiunea pe secțiile ATI devine uriașă, pentru că avem un număr din ce în ce mai mare de pacienți care au nevoie de terapie intensive", a spus medicul Radu Ţincu, marţi, când la ATI sunt internaţi 1.259 de bolnavi cu coronavirus.

Specialistul de la Terapie intensivă observă că la noi s-a stabilizat un platou la circa 9.000 de bolnavi noi zilnic, iar pentru ca sistemul medical să poată să facă faţă ar trebui să avem aproximativ 3.000 de cazuri COVID pe zi, adică de trei ori mai puţin.

În aceste condiţii, consideră medicul, autoritățile trebuie să evalueze măsurile de restricție impuse și, dacă este cazul, să le înlocuiască cu unele mai dure. 

 

Autoritățile trebuie să analizeze eficienț măsurilor

 Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

"Autoritățile trebuie să aibă maximă responsabilitate și să își analizeze eficiența propriilor măsuri. Dacă măsurile implementate nu vor fi capabile să scadă numărul de nou-diagnosticați în fiecare zi, ele vor trebui să fie înlocuite cu unele mai dure. 

Menținerea unui platou la 8.000-9.000 de cazuri este un platou inacceptabil pentru sistemul de sănătate, pentru că va depăși capacitatea sectorului de Terapie Intensivă, undeva la jumătatea lunii decembrie.

Trebuie să avem 2.000-3.000 de cazuri pe zi, ca să putem să decongestionăm, pe de o parte, secțiile ATI, nu doar pentru că personalul medical a obosit și nu mai poate, ci și pentru a reda o parte din aceste paturi de la Terapie Intensivă către ceilalți pacienți", a spus dr. Radu Tincu, potrivit gandul.ro. 

În România, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 4.272 de noi cazuri de COVID şi 199 de decese.

 

 

 

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.438. Dintre acestea, 1.259 sunt internate la ATI.

Citeşte mai multe despre:   Radu Tincu,   crestere cazuri covid-19