Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicul Radu Țincu: O parte dintre pacienți au suferit arsuri ale căilor respiratorii aeriene superioare. Unul a necesitat intubație și ventilație mecanică

Medicul Radu Țincu: O parte dintre pacienți au suferit arsuri ale căilor respiratorii aeriene superioare. Unul a necesitat intubație și ventilație mecanică

Un articol de: Beatris Ionita - 29 Ian 2021, 10:50
Medicul Radu Țincu: O parte dintre pacienți au suferit arsuri ale căilor respiratorii aeriene superioare. Unul a necesitat intubație și ventilație mecanică Eveniment

Radu Țincu, medic primar toxicolog la secţia de ATI a Spitalului Floreasca a oferit, vineri dimineață, detalii despre starea pacienților afectați de incendiul de la Matei Balș, într-o intervenție pe B1 TV. 

Potrivit acestuia, spitalele din București s-au pregătit pentru primirea pacienților sosiți de la "Matei Balș", imediat ce s-a dat alarma. Chiar dacă au fost decuplați de la oxigen pentru o scurtă perioadă de timp, victimele nu au avut de suferit din această cauză. 

 

"Informații despre starea pacienților o sa puteți obține de la purtătorul  de cuvânt al spitalului. Ce trebuie să vedem este că acești pacienți aveau o boală respiratorie, erau dependenți de oxigen și peste această problemă a survenit un incendiu, cu expunere la monoxid fum și produși de ardere. Pacienții au fost evacuați și decuplați de la oxigen pentru o perioadă scurtă, pentru că nu se putea realiza transportul în alte condiții. Ceea ce este importanta este că au fost preluați în cel mai scurt timp de spitalele din București. La ora 5:15 toate spitalele din București au primit informarea și s-au refăcut toate circuitele, s-au pus la  dispoziție saloane și pacienții care au putut fi mutai, au fost mutați, astfel încât acești pacienți să fie imediat transferați pentru ca avea nevoie de oxigen, iar oxigenoterapia pentru un pacient cu COVID-19 este un element critic și lipsa poate să-i pună viața în pericol.Înțeleg că nu au fost probleme în timpul transportului", a declarat medicul. 

 

Unii pacienți au suferit arsuri ale căilor respiratorii aeriene superioare

 

Din cauza fumului dens și fierbinte, unii pacienți au suferit arsuri ale căilor respiratorii aeriene superioare, iar un pacient este in stare gravă la Spitalul Universitar. 

"Pacienții fost transferați în siguranță în primă instanță, în Camera de Gardă a Institutului Matei Balș și în alte pavilioane ale spitalului, însă intoxicația cu fum și monoxid de carbon, înțelegem că acolo a fost flacără deschisă. O parte din cei care au fost în imediata apropiere au putut suferi arsuri ale căilor respiratorii aeriene superioare, o complicație severă a incendiilor. Exista un astfel de caz la Spitalul Universitar care a necesitat intubație și ventilație mecanică, tocmai din cauza arsurilor de căi aeriene superioare", a declarat medicul. 

Cine este bărbatul de 68 de ani, din Onești, care a sechestrat și apoi a ucis doi muncitori, pe balconul locuinței sale. Criminalul a sunat chiar el la 112

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

De la ce a pornit incendiul de la Institutul Matei Balș

 

Vineri dimineață, un pavilion al Spitalului ”Matei Balș” din Capitală a fost cuprins de flăcări. Patru pacienți au murit, dintre care trei carbonizați. Potrivit unor surse, incendiul ar fi izbucnit de la un reșou.

Dintre cei 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului „Matei Balș”, la momentul incendiului, la Spitalul „Marius Nasta” au fost transferați 4 pacienți, două femei și doi bărbați, cu vârste între 62 și 89 de ani. Dintre aceștia, o femeie și un bărbat sunt în stare gravă și au fost internați la Terapie Intensivă, a anunțat managerul spitalului, Beatrice Mahler. 

Autoritățile din Ministeru Sănătății au declarat că 53 de pacienți au fost transferați către alte unitățile sanitare din Capitală.

Citeşte mai multe despre:   Radu Țincu,   incendiu spital Matei Bals,   starea pacientilor