Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat ce se întâmplă dacă o persoană dorește să aleagă între Moderna și Pfizer: Cred că este important să fim flexibili și dinamici (VIDEO)

Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat ce se întâmplă dacă o persoană dorește să aleagă între Moderna și Pfizer: Cred că este important să fim flexibili și dinamici (VIDEO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 12 Ian 2021, 16:34
Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat ce se întâmplă dacă o persoană dorește să aleagă între Moderna și Pfizer: Cred că este important să fim flexibili și dinamici (VIDEO) Eveniment

În cursul zilei de marți, medicul Valeriu Gheorghiță a explicat ce se poate întâmpla dacă o persoana dorește să fie vaccinată cu un anumit tip de vaccin dintre cele două disponibile la acest moment în România, cel de la Pfizer și BioNTech și cel produs de compania Moderna.

Coordonatorul campaniei de vaccinarea atrage atenția asupra faptului că nu vor exista suficiente doze ca oamenii să alearga exact ce vaccin doresc, menționând diferenețele mari de cantitate de ser, dintre cele două companii.

„Este o situație care s-ar putea să se întâmple. Ceea ce pot să vă spun este că și în celelalte țări se va întâmpla practic același scenariu. Cred că important este ca atunci când ai doua tipuri de produse, care au aceeași eficacitate și același profil de siguranță, ceea ce contează în final este să ne protejăm sănătatea, să ne vaccinăm și să punem să ne vedem de activitățile noastre.

În aceste situații probabil că se va vaccina persoana respectivă cu alternativa pe care o dorește că nu o să stam să impunem aceste lucruri. Cred că este important să fim flexibili și dinamici. Este importantă și opțiunea pacientului, dar nu putem să lăsăm la libera alegerea pentru că nu vor exista suficiente doze. Chiar dacă am putea să alegem fiecare ce tip de vaccin face, trebuie să înțelegem că prima tranșă vine într-un număr mic, de 14.000 de doze, comparativ cu 150.000 de doze cât vin de la Pfizer”, a explicat medicul Vaerliu Gheorghiță.  

 

Când află o persoană cu ce tip de ser va fi vaccinată

Coordonatoul capmaniei de vaccinare a fost întrebat marți și când află o persoană cu ce tip de ser va fi imunizată. Gheorghiță a explicat:

„Dacă va fi disponibil la locul de vaccinare nu cred că vor fi refuzuri de acest gen. Nu ne dorim acest lucru. Dacă o persoană chiar insistă să primească un anumit tip de vaccin și este disponibil acel vaccin în  centrul de vaccinare sunt convins că se va întâmpla acest lucru. (...) Când merge la centrul de vaccinare și la acest moment, dacă te programezi pe platforma informatică, platforma îți oferă posibilitatea de a alege și doza de rapel de la ziua 21 și cea de la ziua 28 pentru că nu știm ce vaccin va primi persoana respectivă în centrul de vaccinare”, a explicat el. 

 

Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

Citeşte mai multe despre:   Valeriu Gheorghita