Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicul Valeriu Gheorghiță: “Nevoia vaccinării este mult peste capacitatea de producție a acestui vaccin COVID-19”

Medicul Valeriu Gheorghiță: “Nevoia vaccinării este mult peste capacitatea de producție a acestui vaccin COVID-19”

Un articol de: George Lupu - 04 Dec 2020, 17:13
Medicul Valeriu Gheorghiță: “Nevoia vaccinării este mult peste capacitatea de producție a acestui vaccin COVID-19” Foto: Facebook / Valeriu Gheorghita Eveniment

Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat vineri că în acest moment capacitatea de producție a vaccinului COVID-19 este depșită de cerere, motiv pentru care s-a ajuns la stabilirea unor categorii prioritare.

De asemenea, în prima categorie a fost selectat pentru imunizare personalul medical pentru că acesta asigură interfața directă cu pacienții COVID-19 iar ssiguranța lor sanitară este esențială:

“În momentul de față trebuie să înțelegem că nevoia vaccinării este mult peste capacitatea de producție a acestui vaccin. Cu siguranță că în perioada următoare a aprobării unui vaccin se va scala capacitatea de producție astfel încât să satisfacă această cerere fără precedent.

S-a plecat la un lucru cât se poate de evident, anume de a avea o asigurare a lucrătorilor din sistemul medical, ne dorim să avem un cadru cât se poate de sigur în unitățile medicale, pentru că medicii asistentele și tot personalul medical se află la interfața cu pacienții. Este important să avem această categorie asigurată din punctul de vedere al stării de sănătate, pentru a continua activitatea medicală și ulterior se adaugă celelalte categorii profesionale care desfășoară activități esențiale pentru buna desfășurare a societății. Este important să asigărăm siguranța celor care sunt la interfața directă cu persoanele infectate”.

 

Citeşte mai multe despre:   valeriu gheorghita,   campanie de vaccinare