Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicul Valeriu Gheorghiță, noi recomandări despre vaccinarea cu doze de la AstraZeneca: "Cu cât perioada la care facem cea de-a doua doză este mai mare, cu atât răspunsul imun este mai bun" (VIDEO)

Medicul Valeriu Gheorghiță, noi recomandări despre vaccinarea cu doze de la AstraZeneca: "Cu cât perioada la care facem cea de-a doua doză este mai mare, cu atât răspunsul imun este mai bun" (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 13 Apr 2021, 15:05
Medicul Valeriu Gheorghiță, noi recomandări despre vaccinarea cu doze de la AstraZeneca: "Cu cât perioada la care facem cea de-a doua doză este mai mare, cu atât răspunsul imun este mai bun" (VIDEO) Foto: Hepta - Zuma Press / Thiago PrudêNcio Eveniment

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat marți că s-a observat că administrarea  celei de-a doua doze de vaccin AstraZeneca, la un interval între 8 și 12 săptămâni determină un răspuns imun mai bun. Așa s-a ajuns ca autoritățile să decidă administrarea rapelului la 8 săptămâni. În același timp, coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat că nu există în acest moment un profil de risc pentru persoanele care se imunizează cu AstraZeneca.  Rămân aceleași recomandări: de a fi sănătos din punct de vedere clinic, de a nu avea febră, de a nu avea o boală în evoluție:

“În momentul de față, pentru doza de rapel este stabilit intervalul de opt săptămâni, însă există acest interval mai larg între patru săptămâni și douăsprezece săptămâni, însă ceea ce s-a observat din datele existente, cu cât perioada la care facem cea de-a doua doză cu AstraZeneca este mai mare, la interval de opt săptămâni, chiar 12 săptămâni, cu atât răspunsul imun este mai bun. Tocmai de aceea noi am stabilit această acest intervald e opt săptămâni.

În ceea ce privește conduita persoanelor care se prezintă la vaccinarea cu acest tip de vaccin, în momentuld e față nu este stabilit un profil de risc care să țină cont de vârstă, de prezența unor boli cronice, asociate sau de sexul persoanei. Rămâne aceeași recomandare de a fi sănătos din punct de vedere clinic, de a nu avea febră, de a nu avea o boală în evoluție, nu ne prezentăm dacă una dintre bolile cronice este decompensată. Este important triajul medical în momentul prezentării persoanelor în centrele de vaccinare”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.