Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicul Virgil Musta: ''Dacă ajunge noua tulpină a virusului în România și se răspândește, foarte probabil că vom asista din nou la o creștere a numărului de cazuri''

Medicul Virgil Musta: ''Dacă ajunge noua tulpină a virusului în România și se răspândește, foarte probabil că vom asista din nou la o creștere a numărului de cazuri''

Un articol de: Raluca Tindeche - 26 Ian 2021, 10:07
Medicul Virgil Musta: ''Dacă ajunge noua tulpină a virusului în România și se răspândește, foarte probabil că vom asista din nou la o creștere a numărului de cazuri'' Foto: Facebook Eveniment

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, a precizat într-un interviu pentru Hotnews, că mulți oameni cu forme severe vin la spital abia după ce boala se agravează. 

"Din păcate, vin mulți cu forme severe, pentru că mulți dintre cei care vin stau acasă prea mult, vin abia când li se agravează boala, când respiră foarte greu, cu afectare pulmonară peste 50%. De aceea, și terapia, în cazul lor, este mult mai dificilă, iar mortalitatea este încă mare", a precizat medicul, pentru Hotnews. 

Acesta mai atrage atenția că "dacă dintre cei care vin cu forme severe unii ar veni puțin mai repede, am mai putea salva niște vieți, iar acesta este un lucru foarte important."

"Dacă ei ar veni la spital să se evalueze când au semne de oarecare severitate a bolii și i-am putea surprinde într-o perioadă mai timpurie a bolii, sunt convins că și șansele de reușită ar fi mult mai bune", mai spune el. 

 

Ce spune despre noua tulpină de Covid-19


Acesta spune că dacă noua tulpină se răspândește în România, vom asista la o creștere a numărului de cazuri.

"Avem un pericol foarte mare - noua tuplină - care se pare că, datorită faptului că țările vestice au impus un embargo aproape total, în sensul că sunt carantinați, nu se mai transmite atât de ușor dintr-o zonă în alta."

"Dacă ajunge noua tulpină a virusului în România și se răspândește, foarte probabil că vom asista din nou la o creștere a numărului de cazuri"

"Nu știm când ne-ar putea lovi un al treilea val. Eu nu sunt epidemiolog, dar în acest moment nici din punct de vedere epidemiologic nu cred că există niște calcule exacte, din mai multe motive: pe de o parte, după cum vedem, apar factori noi, nu este o evoluție constantă a unei epidemii obișnuite, apar tulpini noi și, pe moment, această tulpină care a apărut este mai contagioasă. Dar, dacă mai apar și altele, acest element este foarte greu de pus în calcul."Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

"Totul depinde de numărul de persoane vaccinate și de viteza cu care reușim să vaccinăm. Pentru că, dacă noi reușim în câteva luni să vaccinăm 50%-60% din populație, sigur situația va fi mult mai bună și nu va urma un alt val."
"Când s-a strâns ușor șurubul, situația a fost ținută sub control. Iar acest lucru s-a demonstrat nu numai la noi în țară, ci în toate țările. În momentul când nu s-au mai respectat regulile din diferite motive, a crescut imediat numărul de cazuri. În momentul când iar s-au restricționat anumite activități, s-au carantinat anumite zone, s-au obținut rezultate."

 

Citeşte mai multe despre:   Virgil Musta