Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicul Virgil Musta, despre rata de infectare din județul Timiș: Noi testăm mult şi avem dovada că există aceste cazuri, dar avem foarte multe cazuri pentru că nu se respectă regulile

Medicul Virgil Musta, despre rata de infectare din județul Timiș: Noi testăm mult şi avem dovada că există aceste cazuri, dar avem foarte multe cazuri pentru că nu se respectă regulile

Un articol de: Maria Zărnescu - 25 Feb 2021, 17:27
Medicul Virgil Musta, despre rata de infectare din județul Timiș: Noi testăm mult şi avem dovada că există aceste cazuri, dar avem foarte multe cazuri pentru că nu se respectă regulile Foto: tion.ro Eveniment

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a explicat joi de ce județul Timiș și municipiul Timișoara sunt în continuare în scenariul roșu. Musta a declarat că numărul mare de cazuri nu se datorează faptului că se efectuează mai multe teste, ci nerespectării măsurilor sanitare impuse în contextul pandemiei.

Județul Timiș este în continuare în scenariul roșu, la incidența cazurilor de COVID-19, iar acest fapt, în opinia medicului Virgil Musta nu se datorează numărului mare de teste:

„Suntem în zona roşie pentru că avem foarte multe cazuri. Sunt aşa-zise scuze că noi testăm mai mult decât celelalte judeţe. Este adevărat, noi testăm mult şi avem dovada că există aceste cazuri, dar avem foarte multe cazuri pentru că nu se respectă regulile. Consecinţa este faptul că la ora actuală spitalul este plin, nu mai avem locuri, spitalele-suport COVID au şi ele probleme şi presiunea asupra sistemului de sănătate a redevenit foarte mare, asemănătoare perioadei de final al lunii noiembrie şi începutului de decembrie", a declarat presei Virgil Musta, potrivit Agerpres.

 

Apel la respectarea măsurilor sanitare, în contextul unui posibil al treilea val al pandemiei

 

Totodată, medicul a precizat că măsurile sanitare sunt cu atât mai importante cu cât există posibilitatea apariției unui al treilea val al pandmeiei de COVID-19 în România. Musta este de părere că măsurile ar trebui să fie respectate cu și mai multă stricetețe în aceste momente:

„Acum avem două soluţii de a preveni, pentru că există riscul de a intra în cel de-al treilea val al pandemiei, deoarece noua tulpină englezească B117 foarte probabil este şi în comunitatea noastră. Ca să luptăm împotriva ei, resursele spitalelor de pretutindeni sunt limitate. Numărul mare de pacienţi duce şi la un număr mai mare de forme severe de boală şi de decese. Trebuie să ne vaccinăm cât se poate de repede, fiind cea mai viabilă soluţie de prevenire a bolii, şi trebuie să respectăm cele trei reguli: purtarea corectă a măştii, distanţarea fizică şi spălarea pe mâini”, a mai precizat medicul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, potrivit sursei citate mai sus.

Citeşte mai multe despre:   Virgil Musta,   COVID-19,   rata de infectare