Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Membrii ansamblului folcloric din Mioveni s-au întors din China: Măsuri speciale pe Aeroportul Otopeni pentru primirea celor 25 de artiști (FOTO, VIDEO)

Membrii ansamblului folcloric din Mioveni s-au întors din China: Măsuri speciale pe Aeroportul Otopeni pentru primirea celor 25 de artiști (FOTO, VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 28 Ian 2020, 13:35
Membrii ansamblului folcloric din Mioveni s-au întors din China: Măsuri speciale pe Aeroportul Otopeni pentru primirea celor 25 de artiști (FOTO, VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Galerie foto (2) Eveniment

Cei 25 de membri ai ansamblului folcloric din Mioveni s-au întors, marți, în România, după un turneu de 40 de zile în China, țara afectată de noul coronavirus care a făcut deja peste 100 de victime. 

Artiștii au aterizat pe Aeroportul Otopeni în jurul orei 11.30, venind cu o cursă de la Doha. Aceștia au avut parte de un culoar separat, pe aeroport, au fost consultați de medici și au completat un chestionar. Toți cei 25 de membri ai ansamblului vor fi supervizați în următoarele 14 zile, potrivit secretarului de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, citat de Digi 24. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Înainte de îmbarcarea în avionul care i-a adus acasă, tinerii au transmis un mesaj video pentru a-și asigura familiile că sunt bine. 

"Nu există motive de îngrijorare referitor la starea de sănătate a celor 25 de membrii ai delegației din Mioveni, care s-au aflat la Beijing!
Pe fondul îngrijorării și al discuțiilor care s-au creat pe această temă, transmit atât părinților copiilor din Ansamblul “Plai de Dor”, cetățenilor orașului, cât și reprezentanților media faptul că întreaga delegație de la Mioveni s-a bucurat continuu de atenția gazdelor și organizatorilor Festivalului Internațional al Culturilor de la Beijing – Chaoyang, pe toată perioada șederii lor acolo.

Toți membrii delegației sunt în acest moment în bune condiții de sănătate și se pregătesc de plecarea spre casă.

Dat fiind că programul festivalului a fost contramandat, revenirea în țară a întregii delegații din Mioveni a fost programată cu șase zile mai devreme, imediat ce organizatorii au găsit soluții optime la companiile de zbor.

Având în vedere că înainte de plecarea grupului situația din China era una bună, nu existau emise avertizări de călătorie, iar informațiile publice din acel moment nu prezentau motive de îngrijorare, deplasarea s-a efectuat cu știrea și acordul autorităților competente, cele care au emis vizele și monitorizat itinerariul delegației. Din momentul declanșării situației de criză în zonele aflate la peste 1400 km de Beijing, autoritățile române au ținut în permanent legătura cu grupul, Ambasada României la Beijing a monitorizat situația, iar copiii au avut parte de o atenție deosebită din partea organizatorilor", a transmis primarul din Mioveni, Ion Georgescu, alături de înregistrarea cu tinerii artiști. Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus din China a ajuns la 107, iar epidemia se extinde pe teritoriul țării asiatice, o victimă fiind confirmată și în capitala Beijing, potrivit presei internaționale. 1.291 de noi cazuri au fost confirmate, în total, la nivel mondial, numărul îmbolnăvirilor depășind 4.470. 

Membrii ansamblului folcloric din Mioveni, înainte de decolarea spre România

Citeşte mai multe despre:   Stiri Mioveni,   China