Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Membrii Guvernului au fost vaccinați anti-COVID, miercuri dimineață, la Spitalul Militar din Capitală. Primele declarații: ”E singura cale ca să ieșim din logica pandemiei”/ ”Veniți cu încredere, vaccinați-vă!” (FOTO, VIDEO)

Membrii Guvernului au fost vaccinați anti-COVID, miercuri dimineață, la Spitalul Militar din Capitală. Primele declarații: ”E singura cale ca să ieșim din logica pandemiei”/ ”Veniți cu încredere, vaccinați-vă!” (FOTO, VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 20 Ian 2021, 10:39
Membrii Guvernului au fost vaccinați anti-COVID, miercuri dimineață, la Spitalul Militar din Capitală. Primele declarații: ”E singura cale ca să ieșim din logica pandemiei”/ ”Veniți cu încredere, vaccinați-vă!” (FOTO, VIDEO) Eveniment

Membrii Guvernului se vaccinează miercuri dimineață la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar ”Dr. Carol Davila” din Capitală. Vaccinarea vicepremierilor Dan Barna și Kelemen și a miniștrilor începe la ora 10.00.

UPDATE, 20 ianuarie, ora 12.50 - Și ministrul Cercetării, Ciprian Teleman, a declarat după ce a fost vaccinat că aceasta este modalitatea prin care pandemia poate fi oprită.

”Fără cercetare nu putem imagina inovația și rezultate pentru societate. Încurajez românii să se vaccineze. E un efort mic, dar care ne poate aduce mult mai aproape de momentul în care să ne putem îmbrățișa părinții, în care copiii noștri pot merge la școală și economia va reporni”, a spus Teleman.

Iar ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a precizat că foart multă lume așteaptă ”revenirea actorilor pe scene cu public în sală” și i-a îndemnat pe români să se vaccineze.

”Cu cât ne vom vaccina mai mulți, cu atât va fi mai aproape ziua când vom reveni cu toții la normalitate. Ca ministru al Culturii pot să vă spun că este foarte multă lume care așteaptă revenirea actorilor pe scene cu public în sală, reveinirea artiștilor din opere sau teatrele de balet pe scenă, cu public în sală. Este foarte ușor de făcut acest vaccin”, a spus ministrul Culturii.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

UPDATE, 20 ianuarie, ora 12.30 - Ultimii care au primit vaccinul anti-COVID-19 au fost ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu. 

„Vaccinarea este un act de responsabiliate față de noi înșine și față de toți cei care care interacționăm direct sau indirect. Orice profesor vaccinat înseamnă o diminuare a risculului de transmitere a acesui virus în școli, o creștere a siguranței sanitare pentru elevi și profesori în toate școlile din România”, a spus Sorin Cîmpeanu după vaccinare. Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

UPDATE, 20 ianuarie, ora 12.01 - Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat după ce a primit vaccinaul anti-COVID-19 că nu a avut nicio reținere în a face acest gest.

”Nu am avut nicio reținere să mă vaccinez, mai ales după un an în care am fost îngrijorată pentru sănătatea familiei și a celor din jur. Cu aproximativ 11 luni în urmă ne gândeam cu toții când va veni momentul unei soluții gratuite și simple pentru a reveni la normal cu viețile noastre. Acea soluție este vaccinarea și astăzi trăim acest moment al vaccinării. În România, campania de vaccinare se derulează foarte bine, suntem pe locul 6 la nivel european din perspectiva persoanelor vaccinare și care s-au înscris la vaccinare. Lucrul acesta ar trebui să dea curaj tuturor”, a spus Raluca Turcan.

UPDATE, 20 ianuarie, ora 11.55 - Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a vorbit după vaccinare despre problemele pe care pandemia le-a creat în domeniul pe care îl gestionează.

”În domeniul pe care îl gestionez, ne-a afectat foarte grav pentru că fără căălătorii, transporturi, sunt afectate companiile acre au pierderi de venituri și ne-a afectate pe plan personal. Calea cea mai sigură să ieșim mai puternici să ne refacem economia și viața normală pe care o aveam înainte este vaccinarea. Îi îndemn pe toți românii să se vaccineze să ieșim împreună, ca societate, mai puternici din această provocare”, a spus Drulă.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

UPDATE 20 ianuarie, ora 11.35 - Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că procesul de vaccinare merge bine, în România. 

”Sunt aici, sunt unul dintre cei care s-au vaccinat, așa cum sper să se vaccineze fiecărui român. Trebuie să conștientizăm faptul că avem acces la acest vaccin datorită științei și comunității europene care a negociat pentru toate țările din UE. România are acces la vaccin printre primele țări din lume. Procesul de vaccinare merge și se va îmbunătăți în fiecare zi în așa fel încât fiecare român care își dorește să facă acest vaccin să aibă acces la el”, a spus Vlad Voiculescu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

  

UPDATE 20 ianuarie, ora 11.27: A fost vaccinat și ministrul Cercetării, Ciprian Teleman.

UPDATE 20 ianuarie, ora 11.23: Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a spus după ce a primit vaccinul anti-coronavirus că are încredere că acest vaccin poate pregăti sistemul imunitar să facă față unei eventuale reveniri a bolii provocate de SARS-CoV-2.

”M-am vaccinat pentru că știu că, pe termen lung, este singura soluție prin care sistemul imunitar poate fi pregătit pentru o eventuală revenire a acestei boli. Programul este făcut de guvern în așa fel încât cei care sunt cei mai vulnerabili să fie primii care vor fi vaccinați. Le recomand tutiuror ca respectând acest program să se înscrie pentru vaccinare pentru a asigura, cu toții, o protejare a întregii comunități și a întregii țări împotriva acestei boli”, a spus ministrul Mediului.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

UPDATE 20 ianuarie, ora 11.20: A fost vaccinat și ministrul Sporturilor, Eduard Novak. 

UPDATE 20 ianuarie, ora 11.17: Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat după vaccinare că a ales să se vaccineze pentru că are încredere în eficiența acestui ser și i-a îndemnat pe români să facă același lucru.

”În urmă cu un an spuneam că nu vom scăpa de pandemie și nu vom intra în normalitate până când nu vom avea un tratament sau un vaccin. Iată că a venit vaccinul. Putem să intrăm în normalitate, dar pentru asta trebuie să fim conștenți că trebuie să facem acest vaccin. Îi îndemn pe toți românii să facă acest vaccin. Este un vaccin sigur și cred în el. Luni voi fi prezent la Cernavodă pentru a încuraja oamenii de acolo care au fost în linia întâi în perioada stării de urgență, s-au izolat în Centrala Nucleară tocmai pentru a asigura energie țării. Voi fi alături de ei în această perioadă de vaccinare. (...) Eu cred în cercetarea medicală și cred că un vaccin odată scos pe piață și testat este bun pentru a putea trece pentru această perioadă dificilă”, a spus Virgil Popescu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

UPDATE 20 ianuarie, ora 11.15: Rând pe rând au primit vaccinul anti-COVID-19 și ministrul Dezvoltării Cseke Attila, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, și ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea. 

UPDATE, 20 ianuarie, ora 11.00 - Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat după vaccinare că recent și-a pierdut mama din cauza infecției cu COVID-19. 

„Am să dau azi un mesaj personal. Luna trecută în decembrie am pierdut-o pe mama mea, nu a murit din cauza COVID-19, ci din cauza altei afecțiuni. În toată viața sa, mama a lucrat în cercetare medicală, de multe ori s-a confruntat cu bacterii sau virusuri periculoase și am învățat de la ea și de la cărțile pe care le-am avut acasă cât de benefice sunt vaccinurile pentru sănătatea populației. Am suferit foarte mult din cauza pierderii mamei mele, dar și mai mult am suferit în tot anul care a trecut și înainte ca mama mea să moară pentru că nu am putut să o îmbrățișez și să o sărut”, a declarat Bogdan Aurescu. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

UPDATE, 20 ianuarie, ora 10.40 - Și ministrul Agriculturii, Adrian Oros, ministrul Mediului, Tanczos Barna, ministrul Energiei, Virgil Popescu, și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, au primit vaccinul anti-COVID-19. 

UPDATE, 20 ianuarie, ora 10.35 - Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a declarat după ce a fost vaccinat că vaccinarea este și un gest de respect pentru efortul depus până acum de cei care se află în prima linie a luptei cu pandemia. 

”Doar în acest fel putem să punem capăt aceste pandemii care ne-a dat peste cap tot ritmul vieții, începând cu anul 2020. M-am vaccinat pentru că sunt convins că doar în acest fel putem să punem capăt acestei pandemii. Sunt convins că acest vaccin este unul sigur care mă poate ajuta atât pe mine și prin gestul meu sunt convins că pot să-i ajut pe toți ceilalți de lângă mine. În acest fel putem să ne protejăm familia, prietenii și pe toți cei cu care interacționăm. Este un demers de etică pentru a respecta efortul care s-a făcut de către toate instituțiile statului, implicate în lupta cu această pandemie”, a declarat Nicolae Ciucă. 

UPDATE, 20 ianuarie, ora 10.30 - Primii membri ai guvernului care au fost vaccinați miercuri au făcut și declarații după ce le-a fost administrat serul anti-COVID-19. Cu toții i-au îndemnat pe români să meargă, la rândul lor, să se vaccineze, aceasta fiind cea mai sigură cale pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus.

Vicepremierul Dan Barna: ”Le recomand tuturor să se înscrie, să meargă să se vaccineze, este singura cale ca să ieșim din logica pandemiei și să intrăm în logica unei țări normale care se dezvoltă”.

Vicepremierul Kelemen Hunor: ”Le recumand tuturor să mearga la vaccinare, nu există niciun pericol. Un vaccin de tip nou, cu toții vom fi în siguranță, en vom proteja reciproc dacă ne vom vaccina”.

Ministrul Internelor, Lucian Bode: ”M-am vaccinat având un sentiment de încredere în știință, ca suntem pe drumul cel bun. Încredere în știință, pentru că eu consider că este singura modalitate de a scăpa de această pandemie. Încredere că suntem pe drumul cel bun pentru a ne recâștiga dreptul la o viață normală, la viața pe care o aveam înainte de pandemie. Decizia de a se vaccina aprține fiecărui cetățean, dar de numărul celor care se  vor vaccina depinde dacă revenirea la normalitate va fi rapidă sau mai lentă. Îi indemn pe toți românii să se vaccineze indiferent că nu au cotractat această boală sau au trecut prin boală, așa cum am trecut și eu”.

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare: ”Am făcut vaccinul azi. A fost ușor, simplu, nu doare, vaccinarea e o premisă esențială pentru revenirea la normalitate și reluarea activității economice. Veniți cu încredere, vaccinați-vă!”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

UPDATE, 20 ianuarie, ora 10.20 - Au primit vaccinul anti-coronavirus și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Justiției, Stelian Ion, și ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. 

UPDATE, 20 ianuarie, ora 10.00 - Vaccinarea membrilor Cabinetului Cîțu a început. Primii care au primit serul anti-coronavirus au fost vicepremierii Dan Barna și Kelemen Hunor, ministrul Internelor, Lucian Bode, și ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Vicepremierii și miniștrii din Cabinetul Cîțu se vaccinează miercuri anti-COVID-19

 

Pentru a le fi inoculat serul anti-COVID-19, membrii cabinetului Cîțu vor fi împărțiți în grupe de câte patru persoane, care vor intra la vaccinare la un interval de aproximativ 20 de minute.

Primii patru care se vor vaccina sunt vicepremierii Dan Barna și Kelemen Hunor, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

De la începutul etapei a doua de vaccinare, pe 15 ianuarie, au primit serul anti-coronavirus primii patru oameni din stat.

 

Președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu, primii oficiali români care au fost vaccinați 

 

Președintele laus Iohannis a fost vaccinat chiar pe 15 ianuarie, deschziând astfel, simbolic, a doua etapă a campaniei de vaccinare.

„Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă. Nu doare. Vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea împreună cu respectarea măsurilor de restricție ne vor scoate din pandemie. Vă mulțumesc! Vă doresc multă sănătate!”, a spus șeful statului după ce a primit vaccinul anti-COVID.

Ulterior, pe 16 ianuarie, a fost vaccinat și premierul Florin Cîțu.

Foarte, foarte ușoară această vaccinare, chiar nu am simțit nimic. Asta îi spuneam doamnei asistente că nu mi-am dat seama când a făcut vaccinul. De aceea, cred că am şi avut o reacție la final, m-am ridicat, ca nu mi-am dat seama când s-a terminat vaccinul. Mă bucur că am putut să mă vaccinez, am făcut-o atât pentru mine, cât şi pentru cei din jurul meu şi, bineînțeles, să dau un semnal de încredere pentru toţi românii. Am văzut acest semnal, că românii vor să se vaccineze, şi ieri în interesul de a se înscrie pe platformă, dar orice este nevoie să vină din partea mea pentru a-i convinge pe cât mai mulți români să se vaccineze, voi face. Este important să înţelegem că împreună cu păstrarea măsurilor de restricție în continuare, vaccinul şi tratamentele care apar, doar aşa putem să învingem această pandemie”, a declarat, la rândul său, prim-ministrul.

 

Șefii celor două Camere ale Parlamentului au fost vaccinați pe 19 ianuarie 

 

Iar marți dimineață au primit serul anti-COVID-19 cei președinții celor două Camere ale Parlamentului, Anca Dragu și Ludovic Orban.

La final, șefa Senatului a spus că se bucură că serul împotriva noului coronavirus a ajuns să fie disponibil atât de curând.

”Mă bucur că am ajuns în această zi în care vaccinul împotriva acestui virus să fie disponibil. Mă bucur că rata de vaccinare a crescut. Am ajuns la 30.000 de vaccinări pe zi. Asta înseamnă că în curând ne putem relua viețile. Putem să ne vizităm familia, să ne îmbrațisăm cu cei apropiați, să reluăm activitățile, să mergem să ne plimbăm, într-un cuvânt să revenim la viața normală. Este un semn bun pentru economia românească și pentru acest nou început de an”, a declarat președinta Senatului.

Iar Ludovic Orban a afirmat că a decis să se vaccineze pentru a-i determina pe români să aibă încredere în acest vaccin.

„Am luat decizia de a mă vaccina în special cu obiectivul de a le arăta românilor că trebuie să aibă încredere în vaccin și în procesul de vaccinare, dar  și că vaccinarea cetățenilor români reprezintă singura cale pentru a reveni la o viață normală și a putea relua procesul de creștere economică și pentru a putea să ne reluăm viața în condiții de normalitate. Cred că acestă campanie de vaccinare este funamentală pentru evoluția economică a României”, a declarat Ludovic Orban. 

Citeşte mai multe despre:   vicepremier,   ministru,   vaccinare anti-COVID-19,   campanie de vaccinare