Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment O elevă de la Liceul Gheorghe Lazăr din București a murit de meningită. Cursurile, suspendate vineri. Toți colegii de clasă ai tinerei, trecuți preventiv pe antibiotice

O elevă de la Liceul Gheorghe Lazăr din București a murit de meningită. Cursurile, suspendate vineri. Toți colegii de clasă ai tinerei, trecuți preventiv pe antibiotice

Un articol de: Irina Mina - 18 Apr 2019, 14:29
Foto: cnlazar.ro Eveniment

UPDATE: Medicii au luat măsura preventivă ca toți colegii de clasă a elevei care a decedat să fie trecuți pe antibiotice. Această decizie a fost luată după ce s-a constatat că niciunul dintre ei nu era vaccinat împotriva meningitei. Acest vaccin nu face parte din schema obligatorie.

 

UPDATE: Eleva de clasa a XII-a infectată de cu meningită a murit în spital. Aceasta fusese internată de miercuri seară, dar a încetat din viață în ciuda eforturilor medicilor.

 

Un caz de meningită a fost descoperit în liceul Gheorghe Lazăr din Capitală. În acest context, DSP București a precizat că medici din cadrul compartimentului de epidemiologie s-au deplasat la liceu și au demarat o anchetă epidemiologică, potrivit unui comunicat de presă.

Totodată, au fost luate primele măsuri în caz.

”În această dimineață (joi, n.r.), DSP București a primit o informare cu privire a unui caz de meningită meningococica fulminantă la Liceul Gheorghe Lazar.

Imediat, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie s-au deplasat la liceu și au început ancheta epidemiologică.  Au fost luate și primele măsuri, respectiv s-a administrat tratament profilactic contacților și s-au luat exudate faringiene”, se precizează în comunicat.

Vineri va fi realizată dezinfecția în tot liceul pentru a preveni răspândirea virusului.

Contactat de B1.ro, un reprezentant al liceului a declarat că vineri cursurile vor fi suspendate pentru realizarea dezinfecției.

Citeşte mai multe despre:   Bucurestiâ,   Bucuresti
 
 
 
Loading...