Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mesaj al președintelui, cu ocazia Zilei Drapelului: Drapelul Naţional aminteşte de datoria de a servi patria, de a apăra unitatea, suveranitatea şi independenţa ei

Mesaj al președintelui, cu ocazia Zilei Drapelului: Drapelul Naţional aminteşte de datoria de a servi patria, de a apăra unitatea, suveranitatea şi independenţa ei

Un articol de: - 26 Iun 2012, 10:57
Mesaj al președintelui, cu ocazia Zilei Drapelului: Drapelul Naţional aminteşte de datoria de a servi patria, de a apăra unitatea, suveranitatea şi independenţa ei Foto: ziuaveche.ro Eveniment

Ziua Drapelului se sărbătorește în fiecare an, pe data de 26 iunie. Cu ocazia acestei sărbători, președintele Traian Băsescu a dat marți un mesaj prin care îi indeamnă pe cetățeni să cinstească cum se cuvinte Tricolorul Românesc, simbol al luptei pentru libertate și al eroismului poporului.

Conform mesajului transmis de Departamentul de Comunicare Publică:

„26 iunie a fost instituită, prin lege, Ziua Drapelului Naţional. Simbol al luptei poporului român pentru libertate, Drapelul Naţional aminteşte fiecărui cetăţean român datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României.

Drapelul tricolor a fost adoptat ca simbol al naţiunii în prima zi a victoriei revoluţiei de la 1848, când Guvernul provizoriu de la Bucureşti a promulgat decretul de instituire a Drapelului Naţional. Astfel, s-a stabilit ca Tricolorul – roşu, galben şi albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor, purtând deviza Dreptate şi frăţie, acordându-i-se şi denumirea de «stindard al libertăţii».

Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, măreţele momente ale istoriei noastre, Independenţa din 1877 şi Marea Unire din 1918, luptele purtate în cele două războaie mondiale, s-au desfăşurat toate sub semnul Drapelului Național. Este de datoria noastră să ne aplecăm mereu asupra trecutului şi să respectăm eroismul înaintaşilor.

Drapelul Național este și simbolul sub care astăzi militarii români participă în teatrele de operații din Irak, Afganistan, Bosnia-Herțegovina și Kosovo.

Privind în trecut, dar și la prezent, putem spune că Drapelul Național este primul simbol care ne așază pe toți la un loc.

Astăzi, de Ziua Drapelului Național, le urez tuturor românilor «La mulți ani!» și îi îndemn să arboreze și să cinstească, așa cum se cuvine, Tricolorul Românesc!“


Citeşte mai multe despre:   mesaj,   Traian Basescu