Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mesaj al românului răpit în Burkina Faso: Iulian Gherguț cere ajutorul guvernului pentru a fi eliberat (VIDEO)

Mesaj al românului răpit în Burkina Faso: Iulian Gherguț cere ajutorul guvernului pentru a fi eliberat (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 30 Aug 2015, 10:18
Mesaj al românului răpit în Burkina Faso: Iulian Gherguț cere ajutorul guvernului pentru a fi eliberat (VIDEO) Eveniment
Cel mai negru scenariu s-a adeverit! Duminică dimineața au fost făcute publice primele imagini cu Iulian Gherguţ, românul răpit în luna aprilie în Burkina Faso, informează B1 TV.

Sub ameninţarea armelor, acesta cere ajutor pentru a fi salvat.

Iulian Gherguţ face apel la familia sa, la directorul companiei pentru care a lucrat şi la guvernele României şi cel din Burkina Faso pentru a fi salvat.

"Numele meu este Iulian Gherguț, sunt din România. Astăzi este 18 august 2015. Am fost răpit în Tambao. Cer familiei doar să mă ajute pentru a pleca de aici cât mai repede posibil. Cer directorului societăţii la care lucrez să mă ajute şi guvernelor din Burkina Faso şi din România să mă ajute să fiu eliberat cât mai repede posibil şi să înceapă negocierile", este mesajul românului.

Jurnaliştii răpiţi în Irak sunt de părere că răpitorii vor bani. Dacă nu îi vor primi, viaţa românului e în primejdie de moarte.

"Un șablon care se repetă. Și acum îmi revine în memorie ceea ce s-a întamplat în 2005 cu noi,  e vorba despre bani. Au cerut bani ca d-aia l-au pus să-și pomeneasca anumite chestiuni deci e vorba despre bani. Îmbucurător e faptul că trăiește. Asta e cel mai important, asta înseamnă că are mari șanse să rămână în viață", a declarat Ovidiu Ohanesian.
Şi fostul şef SRI, Costin Georgescu, e de părere că mesajul teroriştilor e clar.
"Teroriștii clar că vor bani. Bani nu se pot da teroriștilor, indiferent de persoana răpită. Teroriștilor nu se dau bani fiindcă devine o modă", a precizat Georgescu.
Mesajul cutremurător al românului a fost confirmat de către Ministerul Afacerilor Externe din România.

În acest caz, autorităţile au anunţat că celula de criză interinstituţională care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Burkina Faso a luat notă de difuzarea materialului video, s-a reunit imediat şi a analizat diverse scenarii de evoluţie a cazului. Mai mult, într-un comunicat se arată autorităţile române au examinat acţiunile posibile pentru soluţionarea situaţiei cetăţeanului român luat ostatic.

De asemenea, familia cetăţeanului român a fost informată de către Celula de criză interinstituţională cu privire la apariţia materialului video.

Din celula de criză interinstituţională fac parte SIE, SRI, MApN şi Administraţia Prezidenţială.

Mesaj al românului răpit în Burkina Faso