Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mesaj dur de la vârful BOR. Preasfințitul Părinte Ignatie: „Creștinii sunt ironizați, batjocoriți și calomniați de cei care nu împărtășesc credința Bisericii"

Mesaj dur de la vârful BOR. Preasfințitul Părinte Ignatie: „Creștinii sunt ironizați, batjocoriți și calomniați de cei care nu împărtășesc credința Bisericii"

Un articol de: Andrei Vlad - 28 Oct 2020, 20:04
Mesaj dur de la vârful BOR. Preasfințitul Părinte Ignatie: „Creștinii sunt ironizați, batjocoriți și calomniați de cei care nu împărtășesc credința Bisericii" Părintele Ignat / Foto: EpiscopiaHusilor.ro Eveniment

Restricțiile anti-COVID-19 venite de la Guvern nu pică bine în rândul unui număr semnificativ de credincioși și reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române (BOR). Acestea au venit la pachet cu noi ironii și injurii adresate în media, în urma cărora Ignatie a răspuns în cadrul unui hram. 

Presfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a vorbit despre cum erau persecutați creștinii în urmă cu sute de ani, prilej cu care a făcut o analogie cu ceea ce se petrece în ziua de azi. 

„A fi creștin atunci era echivalent cu a te pregăti pentru moarte, cu a te pregãti să fii închis, prigonit, schingiuit, ca într-un final să ți se ia viața (...)

Este ceea ce se întâmplã în vremurile pe care le trãim astãzi. Creștinii sunt ironizati, batjocoriți și calomniați de către cei care nu împărtășesc credința Bisericii. Li se aplicã epitete de: 'înapoiați", 'pupători de moaște', 'oameni cu mentalitate de ev mediu', 'oameni simpli', 'proști' ș.a.m.d", declarat preotul Ignatie, potrivit VremeaNouă.ro

 

Părintele Ignat: „Prigoana este de natură verbală și psihică"

 

Părintele Ignatie a subliniat faptul că presiunea psihică asupra creștinilor, prin intermediul canalelor de comunicare, în special a mediului online, este foarte mare. 

„Sunt și regiuni din aceastã lume în care creștinii, numai pentru faptul că își fac semnul crucii sau merg la biserică, sunt decapitați. În Orientul Mijlociu, din păcate, prigoana creștinilor se soldează cu uciderea lor. Sunt comunități întregi de creștini care trebuie să își părăsească comunitățile natale și să fugă din calea celor care nu înțeleg ce înseamnă să fii creștin. La noi, prigoana este de natură verbală și psihică. Este foarte prezentă în mediul virtual (...)", a declarat oficialul BOR

Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   crestini,   biserica,   covid-19,   coronavirus,   Parintele Ignatie,   BOR