Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mesajul lui Nelu Tătaru pentru reprezentanții HoReCa: ''Înțeleg că a fost un an greu. Cei din HoReCa ar fi cei care respectă în totalitate niște reguli'' (VIDEO)

Mesajul lui Nelu Tătaru pentru reprezentanții HoReCa: ''Înțeleg că a fost un an greu. Cei din HoReCa ar fi cei care respectă în totalitate niște reguli'' (VIDEO)

Un articol de: Raluca Tindeche - 24 Feb 2021, 20:57
Mesajul lui Nelu Tătaru pentru reprezentanții HoReCa: ''Înțeleg că a fost un an greu. Cei din HoReCa ar fi cei care respectă în totalitate niște reguli'' (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, în prezent, președinte Comisia de sănătate din Camera Deputaților, a vorbit pentru B1 TV, despre cererea reprezentanților HoReCa ca restaurantele să funcționeze și după atingerea pragului de 3 infectări la o mie de locuitori. Acesta spune că a fost un an greu din punct de vedre economic pentru aceștia.

''Noi am adaptat pe parcursul acestei pandemii restrcițiile, dar și relaxările în funcție de evoluție. Eu am încredere în tot ce înseamnă grupul tehnico-științific de la Minister și în Institutul Național de Sănătate Publică. Înțeleg că a fost un an greu. A fost un an destul de greu economic pentru HoReCa, poate și mai greu. Cred că undeva o cale de mijloc există. În condițiile în care relatam și când eram ministru, cei din HoReCa ar fi cei care respectă în totalitate niște reguli. Cred că nu ar fi problemă și rămân la aceleași idei pe care le aveam atunci. În condițiile în care suntem corecți unii cu alții, cred că putem ajunge ajunge și peste acel 3.'', a spus fostul ministru în cadrul emisiunii ''Actualitatea'', moderată de Tudor Mușat. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Reprezentanții HoReCa cer prefectului Capitalei ca restaurantele să funcţioneze până la un lockdown complet

 

Traian Berbeceanu a avut miercuri o întâlnire cu reprezentanții Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România și ai Asociației Furnizorilor din Industria Nunților, aceștia cerând că restaurantele să funcționeze și după atingerea pragului de 3 infectări la o mie de locuitori. Mai mult decât atât, reprezentanții HoReCa își motivează cererea explicând că nu există o justificare pentru care localurile să rămână închise.

Municipiul București se apropie de rata de infectare de 3 la o mie de locuitori, iar în acest context, reprezentanții HoReCa și prefectul Traian Berbeceanu au analizat condițiile concrete de aplicare a măsurilor sanitare privind combaterea pandemiei, în contextul în care industria a fost deja afectată de situația epidemiologică, informează Digi24.

În cadrul ședinței, potrivit sursei citate, s-a discutat despre respectarea normelor în vigoare, dar și despre sancțiunile pe care operatorii economici care eludează obligațiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 le-ar putea suferi.Se REDESCHID cluburile pe litoral în minivacanţa de 1 Mai? Vestea dată de ministrul Lucian Bode

S-a propus reglementarea și sancționarea acestora, prin retragerea autorizației de funcționare, în cazul în care măsurile sanitare sunt încălcate „cu rea- credință”.

„În urma întrevederii așteptăm ca Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România și Asociația Furnizorilor din Industria Nunților să prezinte Instituției Prefectului - Municipiul București o serie de propuneri pe care instituția noastră le va înainta, spre analiză, Guvernului și Comitetului Național pentru Situații de Urgență”, au transmim reprezentanții Prefecturii Capitalei, potrivit sursei citate mai sus.

 

Președintele HORA: Nu există o justificare pentru care restaurantele ar trebui să fie închise

 

Președintele HORA, Daniel Mischie a solicitat, miercuri, prefectului Traian Berbeceanu ca restaurantele să funcționeze până la un lockdown complet, motivând că nu există o justificare pentru care restaurantele să rămână închise.

„Nu există o justificare pentru care restaurantele ar trebui să fie închise. Pentru acest lucru, am solicitat desprinderea restaurantelor de coeficientul de 3 la mie şi funcţionarea lor la 30% din capacitate în interior şi cu restricţiile cunoscute pe terasă, până în momentul unui lockdown complet, dacă va fi cazul vreodată, şi al doilea lucru pe care l-am solicitat prefectului este să transmită reprezentanţilor Guvernului că industria are nevoie de deblocarea plăţilor pe măsura privind 20%. Am reamintit că, astăzi, la Tribunalul Municipiului Bucureşti, HORA are depusă o acţiune prin care contestă deciziile Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv la Curtea de Apel a Municipiului Bucureşti. HORA are iarăşi o acţiune prin care contestă hotărârile de Guvern prin care sunt impuse restricţii industriei HoReCa”, a precizat el, în cursul zilei de miercuri, după întâlnirea cu Prefectul Capitalei, potrivit sursei citate mai sus.

„Au fost adoptate câteva proiecte de ordonanţă de urgenţă şi hotărâri foarte aşteptate în domeniul economic, mai ales în ceea ce priveşte persoanele afectate de efectele economice ale pandemiei de COVID-19. Astfel, a fost prelungită măsura şomajului tehnic şi a fost flexibilizat programul de muncă numit Kurzarbeit, până la 30 iunie 2021. De asemenea a fost adoptată ordonanţa de urgenţă pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa, în cuantum de 20% din diferenţa dintre cifra de afaceri din 2020 faţă de cea înregistrată în 2019”, anunța la acel moment Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tătaru,   HoReCa