Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mesajul public transmis de televiziunea lui Sebastian Ghiță către toate instituțiile occidentale, în urma audierilor: Aceasta este o formă extremă de presiune și intimidare

Mesajul public transmis de televiziunea lui Sebastian Ghiță către toate instituțiile occidentale, în urma audierilor: Aceasta este o formă extremă de presiune și intimidare

Un articol de: - 03 Feb 2017, 20:16
Mesajul public transmis de televiziunea lui Sebastian Ghiță către toate instituțiile occidentale, în urma audierilor: Aceasta este o formă extremă de presiune și intimidare Eveniment

Postul de televiziune finanțat de Sebastian Ghiță, România TV, a transmis un mesaj public în urma anchetei penale în cadrul căreia mai mulți angajați ai postului sunt audiați ca martori în dosarul dispariției patronului, Sebastian Ghiță. Mesajul este redactat în engleză și adresat insituțiilor din străinătate care luptă pentru libertatea presei.

"Am aflat cu surprindere că zeci de angajaţi ai staţiei, de la realizatori la asistenţi, au fost chemaţi la Parchet în calitate de martori după ce România TV a difuzat mai multe înregistrări sensibile cu fostul deputat Sebastian Ghiţă, dispărut la finele anului trecut. În opinia noastră, aceasta este o formă extremă de presiune şi intimidare asupra celor care au avut curajul să difuzeze aceste casete", se arată în mesajul semnat de conducerea postului tv, conform DCNews.

Aceste presiuni nu sunt întâmplătoare, consideră postul tv, care precizează însă că jurnaliştii săi vor continua să-şi facă datoria.

"România TV va continua să colaboreze cu toate instituțiile statului, să răspundă solicitărilor acestora dar să le și chestioneze în temeiul interesului public atunci când constată că demnitarii plătiti din banii contribuabililor abuzează de funcții.

România TV va continua să îşi îndeplinească cu misiunea de "câine de pază al democraţiei" întrucât libertatea de exprimare garantată de Constituţie ne permite sa abordam orice subiect de interes public fără vreo restricţie sau teamă de pedeapsă", mai precizează mesajul.

 

Citeşte mai multe despre:   televiziune,   Romania TV,   mesaj,   angajati