Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment METEO. Cum va fi vremea în intervalul 3 - 16 august, în fiecare regiune a ţării. Anunțul meteorologilor

METEO. Cum va fi vremea în intervalul 3 - 16 august, în fiecare regiune a ţării. Anunțul meteorologilor

Un articol de: Traian Avarvarei - 03 Aug 2020, 14:26
METEO. Cum va fi vremea în intervalul 3 - 16 august, în fiecare regiune a ţării. Anunțul meteorologilor Eveniment

Administrația Națională de Meteorologie a tarnsmis, luni, prognoza meteo pentru intervalul 3 - 16 august. Potrivit meteorologilor, temperatura va depăși constant 30 de grade Celsius, iar precipitațiile își vor face rar apariția. De altfel, toată luna august va fi călduroasă.

 

 

 

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în fiecare regiune în parte

 

 

 

BANAT

 UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

În primele două zile vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul valorii de 32 de grade. În data de 5 august se va răci cu aproximativ 4...5 grade, apoi treptat se va încălzi ușor, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză media maximelor termice va avea variații în general între 29 și 32 de grade. În tot intervalul temperaturile minime se vor situa, în medie, între 16 și 19 grade. Vor fi posibile intervale de timp cu averse aproape în fiecare zi, dar mai ales în jurul datei de 5 august.

 

 

CRIŞANA

 

În intervalul de prognoză media temperaturilor maxime va avea oscilații în general între 30 și 32 de grade și va caracteriza o vreme călduroasă. Excepție va face ziua de 5 august, când se va resimți o răcorire, iar media maximelor termice din întreaga regiune se va situa în jurul valorii de 28 de grade. Din dimineața zilei de 4 august, minimele termice nu vor mai avea variații semnificative, iar media lor se va situa între 16 și 19 grade. Vor fi averse în 4 și în 5 august, apoi trecător, posibil, și după data de 8 august.

 

TRANSILVANIA

 

În prima săptămână media temperaturilor va fi în creștere, cea a maximelor de la 28 la 31 de grade și cea a minimelor de la 11 la 16 grade. În cea de-a doua săptămână media temperaturilor maxime va avea variații între 27 și 30 de grade, iar temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 13 și 15 grade. Vor fi averse în jurul datei de 5 august, apoi trecător, posibil, și după data de 7 august.

 

MARAMUREŞ

 

În ziua de 4 august se va încălzi, iar media maximelor termice va atinge 31 de grade. În ziua următoare se va răci cu 2...3 grade, apoi se va încălzi din nou, astfel încât în data de 7 august aceasta va atinge 32 de grade. Ulterior maximele termice vor scădea ușor, iar în ultimele zile de prognoză, media lor se va apropia de 28 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere de la o medie de 12 grade în prima dimineață, până la 17 grade în dimineața de 5 august, apoi vor avea ușoare variații în general între 15 și 17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 5 august și în intervalul 8 - 16 august.

 

MOLDOVA

 

Până în data de 7 august temperaturile vor fi în creștere, de la o medie a maximelor de 29 de grade în prima zi, până spre 34 de grade în ultima, iar minimele de la 12 la 19 grade. După această dată valorile termice vor scădea treptat, media maximelor ajungând la 29...30 de grade în ultimele zile ale intervalului, iar cea a minimelor la 16...17 grade. Din data de 7 august va crește probabilitatea pentru intervale cu instabilitate atmosferică.

 

DOBROGEA

 

Vremea va fi în încălzire până în data de 8 august, când media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul valorii de 32 de grade, iar cea a minimelor va fi de 22...23 de grade. Din 9 august temperaturile vor scădea ușor și treptat, astfel încât la finalul intervalului de prognoză media maximelor va coborî sub 30 de grade, iar cea a minimelor va fi de 19...20 de grade. După data de 8 august, pe arii restrânse, vor fi posibile averse în general slabe cantitativ.

 

MUNTENIA

 

În tot intervalul de prognoză vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în general între 31 și 34 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere, de la o medie de 15 grade în prima zi, până spre 20...21 de grade în 8 august dimineața, apoi vor începe să scadă ușor și treptat, iar în ultimele zile ale intervalului media lor ar putea coborî sub 18 grade. Din data de 7 august, pe arii restrânse, vor fi posibile averse.

 

OLTENIA

 

Vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce va avea variații în general între 31 și 33 de grade. Media temperaturilor minime se va situa între 15...16 grade în prima dimineață și 18...19 grade în diminețile zilelor de 8 și de 9 august. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 5 și 9 august.

 

LA MUNTE

 

Media maximelor termice va avea variații între 18 și 22 de grade, iar a minimelor în general între 10 și 14 grade. Din data de 4 august local vor fi perioade cu averse în fiecare zi.

 

 

Prognoza meteo pentru București, la mare și la munte

 

 

 

În Capitală vremea va fi frumoasă, temperaturile înregistrate în termometre fiind caniculare. Până vineri, 7 august, în București se vor înregistra valori maxime de până la 33 – 35 de grade Celsius.

Minimele termice din Capitală vor fi cuprinse în intervalul 16 – 17 grade Celsius, în timpul nopții.

 

Prognoza meteo la munte

 

În zonele de deal și de munte s-ar putea înregistra averse la începutul intervalului, în special în regiunile de centru și nord vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 și 30 de grade Celsius, iar minimele se vor încadra în intervalul 7 – 16 grade Celsius.

 

Prognoza meteo pe litoral

 

Vremea le surâde turiștilor de la malul mării. Pe litoral cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab, până la moderat. Valorile termice vor fi ridicate, încadrându-se în intervalul 26 până la 27 de grade la Constanța. Minimele de la malul mării vor coborâ până la 20 – 21 de grade Celsius.

 

 

Citeşte mai multe despre:   alerta meteo,   avertizare meteo