Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ALERTĂ METEO: Zăpadă, zăpadă și iar zăpadă! Schimbare RADICALĂ a vremii în România!

ALERTĂ METEO: Zăpadă, zăpadă și iar zăpadă! Schimbare RADICALĂ a vremii în România!

Un articol de: B1.ro - 25 Noi 2018, 09:25
ALERTĂ METEO: Zăpadă, zăpadă și iar zăpadă! Schimbare RADICALĂ a vremii în România! Eveniment

În următoarele săptămâni frigul pătrunzător pune stăpânire pe România!

Valorile termice vor fi sub mediile multianuale ale perioadei. Până pe 17 decembrie, cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în prima parte a intervalului şi uşor deficitare către jumătatea lunii decembrie, potrivit prognozei de specialitate publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, în perioada 26.11.2018 – 03.12.2018, valorile termice se vor situa sub cele normale în toate regiunile, cu o abatere negativă mai pronunţată în partea de est a ţării. Cantităţile de precipitaţii estimate a se înregistra în acest interval vor fi uşor excedentare în regiunile sudice si vestice, iar în restul ţării acestea vor fi în general apropiate de cele normale ale săptămânii.

În 03.12.2018 – 10.12.2018, mediile temperaturii aerului vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, cu posibilitatea ca acestea să fie uşor mai scăzute în regiunile estice şi uşor mai ridicate în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, scrie adevarul.ro. Cantităţile de precipitaţii ce se vor înregistra în acest interval vor fi uşor deficitare în regiunile sudice şi uşor excedentare în nord-vestul ţării, iar în rest se vor situa în jurul celor normale ale perioadei.

Iar în perioada 10.12.2018 – 17.12.2018, valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât mediile multianuale ale perioadei în estul şi sud-estul teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale ale săptămânii. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel climatologic normal pentru această dată, la nivelul întregii ţări.