Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Meteorologii anunță o răcire semnificativă a vremii, după 15 august

Meteorologii anunță o răcire semnificativă a vremii, după 15 august

Un articol de: - 12 Aug 2013, 15:51
Meteorologii anunță o răcire semnificativă a vremii, după 15 august Eveniment

Veşti bune de la meteorologi. Dacă până săptămâna trecută am avut de înfruntat canicula, în următoarele zile vom avea parte de temperaturi specifice acestei perioade. Însă, atenţionează meterologii, după 15 august ne aşteptăm la o răcire semnificativă a vremii, în toată țara.

În Muntenia vremea va continua să se răcească în zilele următoare, maximele ajungând până la 25 de grade. După 15 august, temperaturile vor ajunge la 29 de grade. După 20 august ne aşteptăm iar la o creştere de temperaturi de până la 32 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în zilele de 15 și 20 august.

În cea ce priveşte zona Olteniei temperaturile vor creşte în zilele următoare până  la 34 de grade Celsius. După care şi aici se va resimţi o uşoară răcire a vremii când temperaturile vor atinge doar 27 de grade. Din 17 august valorile diurne vor creşte din nou iar în a doua săptămână a intervalului de prognoză se vor situa, în medie, între 30 şi 32 de grade.

În zonele din Banat şi Crişana maximele vor creşte uşor zilele următoare atingând maxime 34 de grade, după care vor scădea treptat până la 26-27 de grade. Spre sfârşitul lunii valorile diurne vor creşte din nou când se vor apropia de 30 de grade. Posibilitatea de averse atât în Banat cât şi în Crişana sunt slabe.

Aceeaşi situaţie o întâlnim şi în Transilvania şi Maramureş când maximele din următoarele zile vor ajunge la 30 grade, urmând un proces de răcire până pe 20 august când maximele vor atinge 25 de grade.

Şi în Moldova va trece printr un proces de răcire după 15 august când maximele vor fi de doar 25 de august. Însă spre sfârşitul lunii temperatruile revin la cele normale pentru această perioadă şi anume maxime de 29 de grade.

La malul mării vremea continuă să fie caldă până la sfârşitul lunii august. Posibilitatea de ploaie va fi extrem de redusă iar temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii medii de 32 de grade Celsius. Şi la munte vremea va fi frumoasă în următoarele zile cu temperaturi care vor atinge media de 21 de grade.

După 15 august situaţia se schimbă în toată țara, când ploile îşi vor face apariţia iar temperaturile vor scădea considerabil în jurul valorii de 16 grade. Apoi valorile termice vor creşte uşor şi vor ajunge după 18 august la maxime de 20 de grade.

Citeşte mai multe despre:   meteo,   canicula,   Prognoze Meteo