Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Metodă inovativă inventată pentru a fura lemne: Au inventat o furtună ca să justifice tăierea arborilor

Metodă inovativă inventată pentru a fura lemne: Au inventat o furtună ca să justifice tăierea arborilor

Un articol de: - 27 Apr 2017, 21:01
Metodă inovativă inventată pentru a fura lemne: Au inventat o furtună ca să justifice tăierea arborilor Eveniment

Nouă persoane, printre care patru angajați ai Oculului Silvic Vatra Dornei, au fost trimiși în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei într-un dosar de tăieri ilegale de arbori. Mai șocant este însă faptul că aceștia au realizat tăierile prin înscenarea unor calamități naturale.

Conform anchetei, principalul beneficiar al infracțiunilor este Mirel Bulughiană al întregii operațiuni a fost Mihai – Mirel Bulughiană, administratorul de la SC Green Forest SRL Vatra Dornei. Acesta a fost ajutat în comiterea infracțiunilor de Silviu Nicuşor Monor, şeful Districtului I din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei, care ar fi încercat să dea o aparenţă legală tăierilor efectuate de muncitorii lui Bulughiană.

"La începutul sezonului de vegetaţie în luna martie 2016, i-a determinat pe muncitorii angajaţi ai SC Green Forest SRL Danea Mihai şi Gurău Viorel, prin solicitări verbale exprese, să scoată din rădăcini prin tragerea cu tractorul forestier (T.A.F.-ul) mai mulţi arbori, specia molid, în suprafaţa de pădure proprietatea numitei P. E., situată în Cantonul silvic 2, Rusca I , de pe raza Ocolului Silvic Vatra Dornei", au arătat procurorii despre felul în care a acționat Mihai-Mirel Bulughiană, care este acum acuzat de tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, conform Adevărul.ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

Aceştia au explicat faptul că prin această metodă, s-a încercat înscenarea unor furtuni puternice, care ar fi pus la pământ mai mulţi arbori. Până la sfârşitul anului 2016, când procurorii au făcut percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Suceava, sute de copaci au fost tăiaţi ilegal prin această metodă. 

Alături de Silviu Nicuşor Monor au mai fost trimişi în judecată pădurarul Ionuţ Zoiţa acuzat de abuz în serviciu, complicitate la tăiere de arbori şi fals intelectual, inginerul Silvic Constantin Ţurcanu şi lucrătorul silvic Petrică Paţa, cei doi fiind acuzaţi de neglijenţă în serviciu şi fals intelectual. Aceştia, care aveau printre atribuţii păzirea fondului forestier, au ascuns doborâturile controlate, cu scopul de a da impresia unor calamităţi naturale. 

Tot în cadrul aceluiaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Mihai Danea şi Viorel Gurău, pentru comiterea infracţiunii de tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, în timp ce Lăcrămioara Bulughiană pentru instigare la infracţiunea de tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept de arbori. Cei trei sunt angajaţi ai societăţii Green Forest SRL din Vatra Dornei. 

Inculpatul Ion Roşu a fost şi el trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă, după ce a încercat să-i scape de răspunderea penală pe o parte dintre angajaţii Ocolului Silvic Vatra Dornei. Procurorii dorneni au trimis în judecată şi SC Green Forest SRL, care în calitate de persoană juridică va răspunde pentru infracţiunea de tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori.
 

Citeşte mai multe despre:   furtuna,   furtuna