Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Metrorex: FRF a refuzat plata, iar programul metroului după meciul naţionalei nu a fost prelungit. Se pusese tot la punct: garnituri, personal, toate detaliile

Metrorex: FRF a refuzat plata, iar programul metroului după meciul naţionalei nu a fost prelungit. Se pusese tot la punct: garnituri, personal, toate detaliile

Un articol de: - 08 Sep 2015, 18:55
Metrorex: FRF a refuzat plata, iar programul metroului după meciul naţionalei nu a fost prelungit. Se pusese tot la punct: garnituri, personal, toate detaliile Foto: 123rf.com Eveniment

Compania Metrorex a anunţat că programul metroului după meciul echipei naţionale a României cu Grecia de luni seara nu a fost prelungit până la ora 1:00 deoarece Federaţia Română de Fotbal nu a achitat costurile acestei extinderi a orarului, informează prosport.ro, citat de Mediafax.

Şefa biroului de presă a Metrorex, Evelyne Croitoru, a declarat pentru site-ul citat că după ce a făcut cererea pentru ca metroul să funcţioneze încă două ore în noaptea de luni spre marţi, FRF a refuzat orice dialog cu compania.

Aceasta a adăugat că, în aşteptarea unui răspuns de la federaţie, Metrorex pregătise deja măsurile pentru prelungirea programului.

"Se pusese tot la punct: garnituri, personal, toate detaliile. Din nefericire, semnul de la FRF n-a venit. Am rămas şi noi uluiţi să vedem că, deşi nu era semnat nimic, FRF anunţă totuşi, pe site-ul oficial, că metroul va funcţiona. Nu ne venea să credem. Tocmai de aceea am dat publicităţii corespondenţa cu federaţia, pentru a se vedea care a fost realitatea. Nu mă mir că au şters comunicatul respectiv", a precizat Evelyne Croitoru.

De partea cealaltă, Federaţia Română de Fotbal a explicat că nu a plătit nicio sumă solicitată de Metrorex pentru prelungirea programului de lucru la metrou în ziua meciului, considerând că serviciul este unul public, menit să vină în sprijinul locuitorilor Capitalei, pe care nu l-ar fi pus la dispoziţie călătorilor cu titlu gratuit, ci din care compania ar fi obţinut un beneficiu financiar prin vânzarea cartelelor de acces.

"Mai mult decât atât, Federaţia Română de Fotbal nu a plătit niciodată vreo sumă pentru prelungirea programului la metrou după partidele organizate în Bucureşti. La un eveniment desfăşurat în 2014, finala Cupei României, a existat o cerere similară din partea Metrorex. Primăria Municipiului Bucureşti a trimis însă o adresă către Metrorex, iar programul la metrou a fost prelungit fără costuri suplimentare", se menţionează în răspunsul FRF.

Federaţia Română de Fotbal anunţase, duminică, pe site-ul oficial, că mijloacele de transport în comun din Capitală vor avea program prelungit, luni, în ziua meciului România - Grecia, contând pentru preliminariile Campionatului European din 2016. Ulterior, anunţul conducerii federaţiei a fost șters.

Citeşte mai multe despre:   FRF