Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Când va fi gata metroul din Drumul Taberei. Promisiunea directorului Metrorex

Când va fi gata metroul din Drumul Taberei. Promisiunea directorului Metrorex

Un articol de: Redacția B1.ro - 04 Iun 2019, 19:09
Când va fi gata metroul din Drumul Taberei. Promisiunea directorului Metrorex Eveniment

Magistrala 5 de metrou, Drumul Taberei – Eroilor, va fi gata în decembrie, a declarat Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex. Acesta a mai anunțat investiții majore, de la schimbarea șinelor, a instalațiilor învechite până la garnituri noi de metrou și carduri contactless de acces. 

”Magistrala 5 de metrou, cu secţiunea Drumul Taberei – Eroilor, va fi gata în luna decembrie. Avem achiziţia de trenuri noi pentru Magistrala 5. Dăm în exploatare iniţial magistrala cu trenuri din flota proprie. Luăm în calcul achiziţia a 13 trenuri unde avem un cuantum de 450 milioane lei, bani de la Banca Europeană pentru Investiţii. Achiziţia acestor trenuri se termină în 42 de luni”, a spus Dumitru Şodolescu, pentru ZF.

Directorul Metrorex a anunțat și investiții pentru reducerea timpului de așteptare și aglomerație pe magistrala 2, Berceni-Pipera. Proiectul se ridică la 556 milioane lei, dintre care peste 500 milioane lei provin din fonduri europene nerambursabile. Directorul Metrorex susţine că acest proiect va fi gata în 48 de luni.

La nivel de modernizare, Şodolescu susţine că în luna septembrie va fi finalizat un proiect care presupune modernizarea a 41 de staţii cu sisteme bazate pe cartele contactless.

„Din cele 53 de staţii, 41 sunt modernizate şi intră în funcţiune în septembrie. S-a mai întârziat puţin pentru că s-a cerut să fie fiscalizate casele de marcat. Pentru restul staţiilor căutăm finanţare”, a mai declarat directorul Metrorex, pentru ZF.
 

Citeşte mai multe despre:   Metrorex