Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Metroul din Drumul Taberei, amânat din nou. Care este noua dată de punere în funcțiune

Metroul din Drumul Taberei, amânat din nou. Care este noua dată de punere în funcțiune

Un articol de: Andrei Vlad - 01 Iun 2020, 19:57
 Metroul din Drumul Taberei, amânat din nou. Care este noua dată de punere în funcțiune Foto: facebook.com/pg/metrorexoficial.ro Eveniment

Metroul din Drumul Taberei trebuia să fie pus în funcțiune încă din 2014. Lucrările la controversatul proiect de infrastructură suferă o nouă amânare și continuă să rămână doar un vis, în special pentru locuitorii cartierului bucureștean.

Cel mai recent termen de finalizare a lucrărilor pentru Magistrala 5 era sfârșitul lunii iunie. Până la recepție, încă mai e de muncă. 

„Ne trebuie 1.000 de angajaţi, pentru că vorbim de 10 staţii şi un depou. Nu e simplu să întreţii 10 staţii, la fel şi în cazul depoului. Este destul de mult de lucru în continuare pentru a face recepţia respectivă”, a declarat Ion Rădoi, lider al Sindicatului Liber din Metrou (USLM), potrivit Antena3.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Reprezentanții Sindicatului Liber din Metrou se așteaptă ca lucrările la M5 să se încheie la finalul lui 2020

 

Metrorex: Lucrările la metroul din Drumul Taberei, gata în proporție de 99%

 

Veștile de pe șantierul M5 sunt aceleași: „Lucrările sunt pe ultima sută de metri".

„Lucrările sunt aproape de final. La partea de structură, acestea sunt gata în proporție de peste 99%, iar la finisaje și instalații, 97%. Noi estimăm că probele dinamice vor începe luna viitoare”, a declarat Constantin Mustățea, director de investiții la Metrorex.

Licitațiile pentru metroul din Drumul Taberei au început în 2008, iar lucrările în 2012. Primul termen de finalizare a fost 2014. De atunci, în fiecare an, bucureștenii primesc noi promisiuni. Uneori, câte două-trei amânări într-un an. Cel mai recent termen de finalizare al lucrărilor la metroul din Drumul Taberei a fost stabilit de către ministrul Lucian Bode: 30 iunie 2020. 

În aprilie 2020, Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că pe magistrala de metrou Drumul Taberei – Eroilor se află în derulare trei contracte. Contractul de structură era finalizat în proporţie de 95%, iar finisajele, în proporţie de 80%. Cât despre tot ceea ce înseamnă automatizări, fuseseră achiziţionate toate echipamentele, care erau montate pe măsură ce se încheia etapa de finisare. 

 

Oficialii de la Transporturi, campioni în promisiuni

 

În 2019, Răzvan Cuc, ministrul transporturilor de la PSD, și-a luat angajamentul că până de sărbători, M5-ul va fi gata. În toamna trecută, potrivit cifrelor comunicate de Metrorex, lucrările la Magistrala 5 se aflau la stadiul de 87%, în condițiile în care șantierul s-a deschis în 2012. 

Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou.

 

Citeşte mai multe despre:   M5,   Drumul Taberei,   metrou,   metrou Drumul Taberei,   Lucian Bode,   Razvan Cuc