Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Metroul din Drumul Taberei nu se mai deschide pe 30 iunie. Care este noul termen pentru finalizarea lucrărilor

Metroul din Drumul Taberei nu se mai deschide pe 30 iunie. Care este noul termen pentru finalizarea lucrărilor

Un articol de: George Lupu - 29 Mai 2020, 08:51
Metroul din Drumul Taberei nu se mai deschide pe 30 iunie. Care este noul termen pentru finalizarea lucrărilor Foto: facebook.com/pg/metrorexoficial.ro Eveniment

Finalizarea lucrărilor pentru Magistrala 5 din Drumul Taberei va fi din nou amânată, deși termenul înaintat de ministrul Transporturilor pentru deschiderea noii magistrale era 30 iunie. Astfel, lucrările la metroul din Drumul Taberei nu vor fi recepţionate la sfârşitul lunii iunie, aşa cum au declarat recent ministrul Transporturilor, Lucian Bode şi premierul Ludovic Orban.

Amânarea are loc în condițiile în care Metrorex se confruntă cu o criză a forței de muncă pentru terminarea lucrărilor. În acest sens, mai e nevoie de aproape 1.000 de muncitori.

Potrivit liderului Sindicatului Liber din Metrou (USLM), Ion Rădoi, noul termen pentru finalizarea lucrărilor este sfârșitul anului 2020.ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! MARE ATENȚIE! HACKERII CER BANI ÎN NUMELE CELEBREI CÂNTĂREȚE, PE INTERNET. MULȚI ROMÂNI ȘI-AU LUAT ȚEAPĂ

"Sperăm spre sfârşitul anului, mai vorbim până atunci, să se dea în exploatare Magistrala 5", a declarat Ion Rădoi, potrivit hotnews.ro.

"Ne trebuie 1.000 de angajaţi, pentru că vorbim de 10 staţii şi un depou. Nu e simplu să întreţii 10 staţii, la fel şi în cazul depoului. Este destul de mult de lucru în continuare pentru a face recepţia respectivă", a mai spus Ion Rădoi.

 

Minsitrul Transporturilor a anunțat că lucrările la magistrala de metrou M5 Drmul Trumul Taberei vor fi gata până în iunie

 

Această nouă amânare are loc în condițiile în care ministrul transporturilor, Lucian Bodea anunțat într-o ședință de guvern de la sfârșitul lunii martie că lucrările la magistrala de metrou M5 Drumul Taberei continuă și sunt în grafic, iar termenul de finalizare rămâne cel stabilit: iunie 2020.

„Am avut o videoconferinţă cu antreprenorii principalelor obiective de infrastructură rutieră şi feroviară din România, alături de colegii mei din companiile CFR Infrastructură, Compania de Drumuri, respectiv Metrorex. Toţi au reconfirmat faptul că şi în actualele condiţii, termenele pentru finalizarea lucrărilor de investiţii în infrastructura de transport rămân nemodificate şi mă bucur să anunţ, de exemplu, că lucrările la magistrala de metrou M5 Drumul Taberei rămân în grafic, iar termenul nemodificat, asumat pentru finalizare, rămâne luna iunie 2020”, a spus Lucian Bode în ședința de guvern.

 

Premierul Ludovic Orban, despre deschiderea Metroului ddin Drumul Taberei

 

La rândul său, premierul Ludovic Orban a anunțat că Magistrala 5 de metrou poate fi dată în folosinţă în luna iunie.

Metroul poate fi dat în folosinţă anul viitor, aproximativ în luna iunie. Acestea sunt, ca să zic aşa, angajamentele care sunt luate de constructor. Eu am convingerea că, în momentul de faţă, constructorii au toate condiţiile pentru a finaliza lucrările în termenele convenite”, a declarat Ludovic Orban, care a subliniat în toamna anului trecut că mai erau de finalizat patru din cele 10 stații.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Drumul Taberei,   Lucian Bode,   Metrorex