Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mexic: Un algoritm identifică infecția cu COVID-19 în doar 15 secunde, prin intermediul tusei

Mexic: Un algoritm identifică infecția cu COVID-19 în doar 15 secunde, prin intermediul tusei

Un articol de: Andrei Ștefan - 20 Iul 2020, 12:39
Mexic: Un algoritm identifică infecția cu COVID-19 în doar 15 secunde, prin intermediul tusei Eveniment

Un grup de cercetători din Mexic a realizat un algoritm, menit să detecteze infecția cu noul coronavirus, prin intermediul tusei. Totul se realizează în doar 15 secunde, notează www.explica.co.

Mai exact, tehnologia dezvoltată poate identifica dacă o persoană este bolnavă de SARS-CoV-2 doar prin ascultarea tusei acesteia, de pe telefonul mobil, fără a fi nevoie ca acea persoană să se afle fizic în acel loc.

 

15 secunde pentru depistarea virusului COVID-19

 

Echipa cu specialiști din mai multe țări, a fost condusă de experții de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT). Aceștia au creat o bază de date ce conține mii de tipuri de tuse, de la persoane de toate vârstele, sănătoase sau purtătoare ale virusului.

Studiul a debutat în urmă cu două luni, la Hospital Clinic de Barcelona și la Ospedale Luigi Sacco Hospital din Milano, în diverse centre și clinici din Statele Unite ale Americii și acum continuă în Mexic, prin intermediul unor spitale civile și prin intermediul campusului Universității din Guadalajara

Un algoritm bazat pe inteligența artificială va determina în doar 15 secunde de înregistrare audio dacă o persoană a fost infectată sau nu. Prin recunoașterea vocii, sistemul intelligent va identifica modul în care sună o tuse de la o persoană sănătoasă și o tuse de la o persoană bolnavă de COVID-19, cu o precizie de care urechea umană nu este capabilă.

„Un sistem inteligent înregistrează detaliile pe care le are tusea unei persoane bolnave și diferențele dintre aceasta și o persoană sănătoasă”, a explicat  Bárbara Vizmanos, profesor la Universitatea din Guadalajara.

Obiectivul cercetătorilor este ca sistemul lor intelligent să fie disponibil în viitor sub forma unei aplicații de mobil, ce se poate descărca pe orice dispozitiv mobil, pentru o analiză cât mai ușoară, în masă.După 9 ani de căsnicie, au găsit un cadou nedesfăcut. Este IREAL ce au descoperit. Totul s-a schimbat din acel moment

 

Specialiștii au identificat 3 noi simptome ale coronavirusului

 

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii a identificat trei noi simptome ale infectării cu coronavirus: nasul care curge sau e congestionat, greața și diareea. Acestea pot apărea între două și 14 zile de la infectare.

Prima listă oficială de simptome ale COVID-19 includea tusea, febra sau frisoanele, oboseala, durerile musculare, dificultățile de respirație, durerea de cap, pierderea mirosului sau gustului și durerea în gât.

Simptomele se pot manifesta ușor sau sever, chiar și la două zile după infectare.

Depistarea infecției cu SARS-CoV-2 este cu atât mai dificilă cu cât acestea pot fi simptome și a altor boli. Cele trei noi simptome, de exemplu, mai pot indica o alergie la anumite medicații, o răceală sau diverse tipuri de infecții. 

„Oamenii mai în vârstă și cei care au deja probleme medicale severe, precum cele legate de inimă sau plămâni ori diabet, prezintă risc mai mare de a dezvolta complicații în urma infectării”, a transmis CDC, potrivit Times Now News. 

 

STUDIU: Doar 22% dintre persoanele testate pozitiv cu COVID-19 prezintă simptome

 

Doar 22% dintre britanicii care au fost testați pozitiv pentru coronavirus au raportat că au prezentat simptome în momentul efecturării testelor, potrivit Biroului pentru Statistică din Marea Britanie.

Aceste date subliniază importanța „transmiterii asimptomatice” - de către persoane care nu știu că  poartă virusul, scrie BBC.com.

Deși bărbații au mai multe șanse să moară din cauza coronavirusului decât femeile, acest studiu nu a găsit o diferență între genuri.

De asemenea, unii oameni care au fost testați pozitiv fără simptome ar putea continua să dezvolte simptome, sau poate au avut deja simptome care au dispărut.

În timp ce 22% din persoanle testate au raportat simptome în ziua respectivă, un grup mai mare - o treime (33%) dintre persoanele care au fost testate pozitiv pentru coronavirus - au raportat că au simptome fie în ziua testării lor, fie la testul anterior sau ulterior.

Acest grup include oameni „pre-simptomatici”, precum și „asimptomatici” - cei care nu vor dezvolta niciodată simptome vizibile.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   simptome coronavirus