Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mick Jagger al muzicii clasice vine la Bucureşti! (FOTO)

Mick Jagger al muzicii clasice vine la Bucureşti! (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 06 Noi 2018, 12:40
Mick Jagger al muzicii clasice vine la Bucureşti! (FOTO) Eveniment

Supranumit „Mick Jagger al muzicii clasice“, dar şi „Paganini al violoncelului“, Mischa Maisky, unul dintre cei mai excentrici artişti ai lumii, onorează din nou scena Bucureştiului.

Născut în Letonia, educat în Rusia, repatriat în Israel, Mischa Maisky se consideră un „cetăţean al lumii“. Şi cum a studiat deopotrivă cu Mstislav Rostropovich și Gregor Piatigorsky, reprezintă, totodată, la cel mai înalt nivel, școala interpretativă rusă.

Pe 7 şi 8 noiembrie, de la ora 19.00, violoncelistul de 70 de ani revine la Ateneu într-un concert alături Filarmonica „George Enescu” aflată sub bagheta dirijorului Christian Badea.

Melomanii vor asista la un concert extraordinar în cadrul „Stagiunii centenare”, ce are în program Rapsodia nr. 2, în re major, op. 11 de George Enescu, Pasărea de foc a lui Igor Stravinski, dar şi Concertul de Dvořák.

Filarmonica "George Enescu" oferă publicului posibilitatea de a urmări repetiţia generală de joi, 8 noiembrie, de la ora 10.00, dirijată de Christian Badea, în compania lui Mischa Maisky și a Orchestrei simfonice a Filarmonicii "George Enescu". Biletele la repetiţia generală sunt în valoare de 15 lei.

În preambulul concertelor, miercuri, 7 noiembrie 2018, de la ora 14.00, va fi organizată o conferință de presă, care va avea loc în Salonul de Protocol al Ateneului Român.

Citeşte mai multe despre:   Mischa Maisky,   Christian Badea,   Filarmonica „George Enescu”