Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Firma care a montat microfonul lui Carmen Dan, legături cu un general angajat de spionul chinez Wang Yan, declarat de SRI "pericol pentru siguranţa naţională"

Firma care a montat microfonul lui Carmen Dan, legături cu un general angajat de spionul chinez Wang Yan, declarat de SRI "pericol pentru siguranţa naţională"

Un articol de: - 16 Mai 2018, 14:29
Eveniment

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a fost ţinta ironiilor publice după ce s-a descoperit că microfonul care a speriat-o după ce a apărut în casa sa şi care a dus la deschiderea unui dosar penal a fost montat chiar de către două persoane care au fost aduse de aceasta pentru a îi verifica locuinţa, bărbaţi care nu erau nici măcar autorizaţi pentru acest lucru nefiind parte din structurile oficiale.

Jurnaliştii GSP semnalizează, miercuri, o legătură dintre firma care a dus la scandalul în care a fost implicată Carmen Dan şi chinezul Wang Yan, ţintă mai veche a dezvăluirilor acestora, cel care deşi declarat de SRI "pericol pentru siguranţa naţională" a avut sprijin la nivel înalt în România şi încă este prezent în ţară şi încheie afaceri importante.

”Coman și Bercaru (nr. cei care au montat microfonul lui Carmen Dan) au fost ofițeri DIPI, iar Mihail Bercaru este ginerele lui Bujor Florescu, fostul adjunct DIPI și cel care se află în spatele operațiunii”, relatează o sursă din Ministerul de Interne, conform tolo.ro.

Bujor Florescu a fost unul dintre ofițerii de poliție, gardă financiară și servicii secrete monitorizați de SRI, DIICOT și MAI în cazul celor care au sprijinit rețeaua chinezilor de la restuarantul ”Shanghai”!

Figura și datele lui Bujor Florescu de identificare apar în dosar, iar în fișele DIICOT sunt exclusiv oameni care au fost filați pentru relațiile cu rețeaua de pedofilie și de trafic de persoane condusă de Mihai, Wang și ceilalți chinezi.

După ce este șeful investigațiilor criminale, apoi adjunct la DIPI, Florescu se retrage în 2011 și ajunge, imediat, angajatul lui Wang Yan!

Iar încă de pe vremea când conducea DIPI, Florescu îi cunoaşte pe cei doi, ba chiar Bercaru îi devine ginere şi se pensionează la fel pentru a lucra pentru soţia sa, fata lui Florescu.

În februarie 2018, Ines, fiica lui Bujor Florescu, a fondat firmă de securitate de această ABV Protect Security SRL. Potrivit surselor GSP, la aceste companii se referă procurorii când a apărut în presă informația că ”firme de detectivi” sunt amestecate în montarea microfonului din casa lui Carmen Dan.
 

Citeşte mai multe despre:   Carmen Dan,   Wang Yan
 
 
 
Loading...