Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Miercurea Ciuc: Un funcționar public l-a "spânzurat" pe Avram Iancu

Miercurea Ciuc: Un funcționar public l-a "spânzurat" pe Avram Iancu

Un articol de: - 15 Mar 2011, 16:14
Miercurea Ciuc: Un funcționar public l-a "spânzurat" pe Avram Iancu  Eveniment

Funcționarul Direcției Generale a Finanțelor Publice Harghita, Csibi Barna, a făcut un gest neobișnuit, luni, în centrul municipiului Miercurea Ciuc. Funcţionarul a condamnat și spânzurat o păpușă care îl reprezenta pe Avram Iancu. Acesta a vrut să arate oamenilor că "așa pățesc toți care greșesc împotriva națiunii maghiare și a secuilor".

Potrivit Jurnalului Național, prin "spectacolul" neobișnuit, funcționarul public a vrut să reaminteacă oamenilor de evenimentele istorice legate de revoluția petrecută în Transilvania, între 1848 și 1849 și să-l condamne pe Avram Iancu pentru genocid și crime comise împotriva umanității.

Conform inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, Dan Iamandi, acțiunea lui Barna a fost autorizată. Iamandi și-a exprimat îngrijorarea pentru faptul că la acțiunea informativă au fost prezenți și copii, iar instituția se va adresa probabil Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului cu privire la acest fapt.

De asemenea, inspectorul șef a mai declarat se vor lua măsuri împotriva lui Csibi Barna, deoarece scopul meționat în cererea înaintată Primăriei a fost denaturat. "A solicitat autorizaţie pentru comemorarea unui eveniment istoric şi a făcut spectaculul cu spânzurătoarea".

Csibi Barna este membru marcant al Asociației de Cultură și Tradiții Garda Secuiască, neînregistrată juridic.

Avram Iancu, spânzurat de Csibi Barna

Citeşte mai multe despre:   Stiri Miercurea Ciuc