Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mihaela Ursuleasa a fost înmormântată la cimitirul Bellu, cu onoruri militare

Mihaela Ursuleasa a fost înmormântată la cimitirul Bellu, cu onoruri militare

Un articol de: - 10 Aug 2012, 12:11
Mihaela Ursuleasa a fost înmormântată la cimitirul Bellu, cu onoruri militare Eveniment
Pianista Mihaela Ursuleasa a fost înmormântată, vineri, pe Aleea Artiştilor de la cimitirul Bellu din Bucureşti, cu onoruri militare şi în aplauzele a zeci de persoane prezente la ceremonie.

Slujba de înmormântare a pianistei a avut loc la capela cimitirului, începând cu la ora 9:30, relatează Mediafax.

Cu această ocazie, scriitorul Ion Topolog, de la Centrul Cultural Reduta din Braşov, a anuţat că va face demersurile necesare pentru organizarea unui concurs internaţional de pian care să îi poarte numele pianistei. Acesta ar urma să aibă loc la Braşov, oraşul natal al Mihaelei Ursuleasa, iar inițiativa reptrezintă fiind o dorinţă exprimată de artistă.

Mihaela Ursuleasa a fost înmormântată într-un loc de veci care aparţine familiei pianistei şi în care sunt înmormântaţi şi bunicii săi.

Înmormântarea a avut loc în jurul orei 11:00, pianista fiind aplaudată de zeci de admiratori veniţi la ceremonie, pe fundalul salvelor de tun, trase de regimentul de gardă.

Joi, sicriul cu trupul artistei a fost depus la Ateneul Român, iar miercuri președintele interimar Crin Antonescu a decoart-o post-mortem cu Ordinul Național “Serviciul Credincios” în grad de Ofițer.

Mihaela Ursuleasa a fost găsită moartă în apartamentul său din Viena pe 3 august. Artista avea 34 de ani și a lăsat în urmă o fiică, Ștefania.