Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mihai Căldăraru, directorul general al DGASPC Romania, premiat de Primăria Capitalei și de Centrul pentru Tineret al Municipiului București pentru faptele caritabile

Mihai Căldăraru, directorul general al DGASPC Romania, premiat de Primăria Capitalei și de Centrul pentru Tineret al Municipiului București pentru faptele caritabile

Un articol de: George Lupu - 21 Iul 2020, 16:08
Mihai Căldăraru, directorul general al DGASPC Romania, premiat de Primăria Capitalei și de Centrul pentru Tineret al Municipiului București pentru faptele caritabile Eveniment

Mihai Căldăraru, Directorul General al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Romania (D.G.A.S.P.C.R – A.E.D.O.P.S) a primit din partea Primăriei Capitalei și Centrul pentru Tineret al Municipiului București o Diplomă de recunoştinţă pentru activitate umanitară exemplară pentru activitățiile filantropice.

„Dăruind vei dobândi” este sloganul după care se ghidează Mihai. Iar atunci când cere ajutor, Căldăraru nu cere bani! Tot sprijinul solicitat pentru cei nevoiași constă în alimente, haine, dulciuri și alte produse de strictă necesitate, scrie intactmedianews.ro.

Mihai Căldăraru este un exemplu de reușită pentru tânără generație. A fost lăsat la ușa unui orfelinat imediat după naștere. Mihai a petrecut mai mult de jumătate din viață – are acum 34 de ani – în sistemul de creștere și protecție a statului – un sistem chinuitor pentru un “orfan” plin cu tot felul de abuzuri.

După ce a împlinit 18 ani, Mihai Căldăraru și-a regăsit familia. În continuare a preferat să-și trăiască viața singur, pe cont propriu. Prima slujbă a fost aceea de ajutor într-un restaurant, la spălat de vase. Apoi a devenit un bun jurnalist și în final un mare luptător al drepturilor copiilor lăsați la ușa orfelinatelor.

Tratamentul inuma îndurat în orfelinate i-au dat lui Mihai un țel în viață: să-i ajute pe cei lăsați la mila sistemului să nu mai fie umiliți și agresați fizic și psihic.

Înțelegând și apreciind munca sa pentru salvarea copiilor nevoiaș, în octombrie 2019, Consiliul director al Asociaţiei Europene a Drepturilor Omului şi Protecţiei Sociale, a validat numirea lui Mihai Căldăraru în funcţia de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului România.