Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mihai Chirica, mesaj exploziv în scandalul din Educaţie: În anul Centenar este incalificabil să marginalizezi Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi

Mihai Chirica, mesaj exploziv în scandalul din Educaţie: În anul Centenar este incalificabil să marginalizezi Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi

Un articol de: - 21 Apr 2018, 21:40
Mihai Chirica, mesaj exploziv în scandalul din Educaţie: În anul Centenar este incalificabil să marginalizezi Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi Eveniment

Primarul Iaşiului intervine în scandalul din mediul universitare generat de tăierea loculurilor la admitere. 
Mihai Chirica consideră că decizia recentă a Ministrului Educaţiei de repartizare pe ţară a locurilor bugetate către instituţiile de învăţământ superior este "profund nedreaptă şi de-a dreptul jignitoare pentru elita intelectuală a României". 

Potrivit edilului, în anul Centenar este incalificabil să marginalizezi Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, unde s-au format personalităţile care au făurit România Mare.

"Decizia recentă a Ministrului Educaţiei de repartizare pe ţară a locurilor bugetate către instituțiile de învățământ superior, act care a dezavantajat universităţile mari și de prestigiu în folosul celor mici, mi se pare profund nedreaptă și de-a dreptul jignitoare pentru elita intelectuală a României. În condițiile în care sistemul educațional, pe ansamblu, se afundă într-o criză acută, iar reformele responsabile și inteligente lipsesc cu desăvârșire, este un act de inconștiență să lași cea mai veche universitate din țară fără sute de locuri bugetate și fără surse de finanțare vitale pentru menținerea performanței academice. În anul Centenar este incalificabil să marginalizezi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, o instituție în care, la fel ca în marile universități din București, Cluj-Napoca sau Timișoara, s-au format personalitățile care au făurit România Mare. 
Ca absolvent al Universității „Alexandru Ioan Cuza” și ca primar, sunt alături de cadrele didactice, cercetătorii și studenții din universitățile românești în efortul lor de a convinge Ministerul Educației să repare nedreptățile săvârșite. 
Trebuie să luptăm împreună și să rezistăm până la capăt pentru educația românească!", a scris, sâmbătă, Mihai Chirica, pe pagina sa de Facebook.

Studenţii Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi au fost joi şi vineri în grevă japoneză, cerând Ministerului Educaţiei Naţionale reanalizarea alocării locurilor bugetate pentru anul universitar 2018-2019. 
Ei s-au alăturat astfel studenţilor din celelalte patru universităţi membre ale Consorţiului "Universitaria" care au recurs la acestă formă de protest.

De altfel, cele 5 organizaţii studenţeşti au trimis o scrisoare comună ministrului Educaţiei, Valentin Popa, în care îi solicită acestuia să revizuiască alocarea locurilor bugetate (Detalii AICI).

 

Citeşte mai multe despre:   Mihai Chirica,   Univesitatea Alexandru Ioan Cuza,   Stiri Iasi,   Valentin Popa