Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mihai Daraban (CCIR): Planurile pentru revitalizarea zonei unde se află acum pavilionul expozițional Romexpo au determinat o campanie de dezinformare dusă la extrem (VIDEO)

Mihai Daraban (CCIR): Planurile pentru revitalizarea zonei unde se află acum pavilionul expozițional Romexpo au determinat o campanie de dezinformare dusă la extrem (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 23 Apr 2021, 11:34
Mihai Daraban (CCIR): Planurile pentru revitalizarea zonei unde se află acum pavilionul expozițional Romexpo au determinat o campanie de dezinformare dusă la extrem (VIDEO) Eveniment

Planurile pentru revitalizarea zonei unde se află acum pavilionul expozițional Romexpo au determinat o campanie de dezinformare dusă la extrem împotriva Camerei de Comerț și Industrie a României, a declarat, la Newsweek LIVE, președintele CCIR Mihai Daraban.

Mihai Daraban a explicat, la Newsweek LIVE, de ce a retrimis președintele României în Parlament legea CCIR, care sunt planurile pentru complexul Romexpo și cum se poate debloca situația. 

“Am fost victima unor dezinformări duse la extrem. Nu am crezut că poate fi în acest hal răstălmăcit un adevăr, aproape istoric. Să nu ții cont de faptul că acest teren a fost dintotdeauna al Camerei de Comerț a României, să nu ții cont de faptul că deasupra acelui teren, în forma lui de gazon, să admitem, există platforme, există clădiri care sunt proprietate privată, sunt în contabilitate. M-a surprins foarte mult. Am învățat despre celebra sintagmă cenzura prin omisiune. Se aplică cu vârf și îndesat în cazul nostru. S-au șters zeci de ani de istorie”, a precizat președintele CCIR Mihai Daraban.

 

Legea din 1990 prin care a fost organizată Camera de Comerț și Industrie a României are multe lacune și era necesar un act normativ nou, care să aducă situația la zi, a mai precizat acesta.

Mihai Daraban a menționat că terenul pe care se află Romexpo a fost în custodia instituției încă din 1958 și este concesionat CCIR pentru încă 33 de ani. 

Dacă statul ar dori să îl vândă astăzi, ar trebui să plătească Camerei de Comerț și Industrie a României minim o despăgubire de 150 de milioane de euro. 

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...