Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Avion rusesc, în apropierea spaţiului românesc. Fifor: Din păcate, nu sunt lucruri foarte rare

Avion rusesc, în apropierea spaţiului românesc. Fifor: Din păcate, nu sunt lucruri foarte rare

Un articol de: B1.ro - 20 Oct 2018, 14:03
Avion rusesc, în apropierea spaţiului românesc. Fifor: Din păcate, nu sunt lucruri foarte rare Eveniment

Avioane canadiene de la Baza Mihail Kogălniceanu au interceptat un avion rusesc de vânătoare de tip Suhoi 27, care zbura deasupra Mării Negre. Astfel de evenimente nu sunt izolate şi testează viteza de reacţie Forţelor NATO, a declarat ministrul Apărării. Mihai Fifor a precizat, totuși, că nu e cazul de îngrijorare.

"Din păcate (astfel de situaţii n.r.) nu sunt extrem de rare, dar eu nu cred că este cazul să discutăm despre îngrijorare. Sunt (...) acţiuni ale Forţelor Armate Ruse în spaţiul Mării Negre, sunt modalităţi în care, până la urmă, se testează viteza de reacţie a militarilor noştri, a Forţelor Aeriene Române şi a Forţelor NATO până la urmă, dar suntem aici, suntem pregătiţi, suntem ţară membră a Alianţei Nord Altantice şi ne îndeplinim misiunea asumată fără niciun fel de problemă", a spus Fifor, citat de Agerpres.

El a precizat că interceptarea avionului rusesc s-a produs joi și, imediat după, două avioane ale Forţelor Aeriene Române au decolat pentru misiune de poliţie aeriană, apoi alte două avioane canadiene.

"Nu a avut loc astăzi această interceptare, de fapt este o misiune de poliţie aeriană de pe Mihail Kogălniceanu şi joi, după ora prânzului, de îndată ce aeronava rusă a fost detectată, două aeronave ale Forţelor Aeriene Române au decolat pentru misiune de poliţie aeriană, ulterior s-au ridicat şi două aeronave ale partenerilor noştri, ale Forţelor Aeriene Regale Canadiene. A fost o misiune pur şi simplu de poliţie aeriană în spaţiul românesc, în spaţiul NATO, astfel încât să poată fi vizualizată aeronava rusă care nu a intrat niciun moment în spaţiul aerian românesc sau în spaţiul aerian NATO, dar aceasta este procedura şi de obicei aşa se execută aceste misiuni. (...) Nu sunt lucruri din păcate foarte rare, ele se întâmplă, sunt misiuni pe care atât Forţele Aeriene Române, cât şi forţele care ne sunt partenere - fie că au fost britanicii, fie că acum sunt colegii noştri canadieni - sunt misiuni pe care le executăm", a mai explicat Fifor, potrivit Agerpres.
 

Citeşte mai multe despre:   Mihai Fifor,   Canada,   Rusia,   Marea Meagra