Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mihai Fifor, suspectat că l-a pus la șefia Jandarmeriei Române pe un 'frate' din masoneria română

Mihai Fifor, suspectat că l-a pus la șefia Jandarmeriei Române pe un 'frate' din masoneria română

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Aug 2019, 00:09
Sursă foto: Facebook / Mihai Fifor Eveniment

Atât noul șef al Jandarmeriei Române, generalul Constantin Florea, cât şi ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, sunt masoni și se află în sfera de infuență a controversatului om de afaceri și totodată mason, Marian Petcu, se arată într-o analiză marca Newsweek, care citează o sursă chiar din masonerie.

În plus pe lângă aceştia, tot sub influenţa lui Marian Petcu s-ar afla şi subprefectul de Dolj, Cristian Marian Șovăilă. Acesta din urmă ar fi fost, totuşi, introdus în masonerie de către generalul Constantin Florea.

Potrivit Newsweek, Mihai Fifor ar fi intrat în masonerie în anul 2008, cu ajutorul lui Marian Petcu, recunoscut în Oltenia drept un mason influent. 

Ministrul de Interne interimar a fost inițiat în "Loja Armonia", apoi s-a transferat la "Loja Basarab", unde staroste era chiar Marian Petcu. Ulterior, ar fi fost transferat într-o lojă din București, care reunește mai mulți parlamentari. 

Tot din "Loja Basarab" face parte și generalul Constantin Florea, noul șef al Jandarmeriei Române.

"Este și acum în Loja Basarab. Dar dacă îi spui lui Florea ceva de Fifor, sare ca ars. Acest Florea Costică aștepta de ani de zile să fie pus secretar de stat la Interne ori șef la Jandarmerie. Stătea pe lângă Fifor, îl pândea pe la grătare. Îl laudă în stânga și-n dreapta", a declarat sursă din masonierie a Newsweek România.

"Dacă te aude că spui ceva de Fifor, e în stare să îți dea cu ceva în cap. E fanatic cu religia. Când îl prinde pe câte unul nou în lojă, îi spune o poveste cu unul care a venit la o mănăstire de maici de pe lângă Craiova și nu știu ce minune mare s-a întâmplat. Bate câmpii! Ăsta e nivelul", a adăugat aceasta.

Însă nici Mihai Fifor și nici generalul Florea nu și-au declarat apartenența la masonerie în declarațiile de interese, lucru ilegal din cauza faptului că masoneria este o organizație non-guvernamentală, iar apartenența la o astfel de organizație trebuie declarată.

În plus, întrebaţi de presupusele lor legături cu mişcarea masonică, nici subprefectul de Dolj, Cristian Marian Șovăilă, şi nici generalul Florea nu au dorit să comenteze.

Marian Petcu şi-a confirmat, însă, apartenenţa la masonierie, precum şi pe cea a subprefectului de Dolj, Cristian Marian Șovăilă, şi a generalului Florea.

"Eu plăteam cotizațiile doar pentru mine. Nu am plătit pentru domnul Fifor. Eu, oricum, mă duc mai rar pe acolo, pentru că datorită (sic!) vârstei… Nu mai sunt la curent cu noutățile. Aș putea ca despre chestiunea asta să nu prea discut", a precizat Marian Petcu pentru Newsweek.

 
 
 
Loading...