Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mihai Șora a revenit pe Facebook, după ce s-a crezut că are coronavirus: ”Bine v-am regăsit, dragi prieteni! Mi-ați lipsit”

Mihai Șora a revenit pe Facebook, după ce s-a crezut că are coronavirus: ”Bine v-am regăsit, dragi prieteni! Mi-ați lipsit”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 18 Iun 2020, 23:36
Mihai Șora a revenit pe Facebook, după ce s-a crezut că are coronavirus: ”Bine v-am regăsit, dragi prieteni! Mi-ați lipsit” Eveniment

Scriitorul şi filosoful Mihai Şora, despre care s-a crezut că este infectat cu noul coronavirus,a revenit, după o pauză pe Facebook de trei luni, cu un mesaj în care vorbeşte despre discursul lui Churchill la BBC şi apelul lui Charles de Gaulle din 18 iunie 1940.

 

Mihai Șora a revenit pe Facebook, după ce s-a presupus că el și soția sa au Covid-19

 

După ce ș-a presupus că filosoful și soția sa, Luiza, au fost infectați cu noul SARS-CoV-2, joi, 18 iulie 2020, Mihai Șora a transmis un mesaj, pe pagina sa de Facebook, în care a vorbit despre discursul lui Churchill la BBC şi apelul lui Charles de Gaulle din 18 iunie 1940.

”Iar, la un moment dat, s-a auzit: „LIBRE“. Era într-o zi de marți, după știrile de la ora 18. BBC anunțase deja, pentru seara aceea, discursul lui Churchill, încât toată echipa tehnică din studio era concentrată pe intervenția acestuia. Deloc surprinzător, așadar, că nimănui nu i-a trecut prin minte atunci, în apăsătoarea atmosferă de la Londra, să înregistreze și Apelul unui general de brigadă francez, adresat poporului său. Nu era decât un necunoscut în uniformă; sobru, căci vremurile nu te încurajau să fii vesel, un om care, pe culoarele instituției britanice, atrăgea atenția doar prin accentul puternic și cei aproape doi metri: înălțime neobișnuită chiar și printre militari, o carcasă care făcea ca gesturile să pară mai ferme, pasul mai apăsat, bustul rigid precum un soclu unde trona, invariabil, același chip deprins să-și stăpânească perfect orice emoție”, a scris el la începutul mesajului.

Acesta a mai povestit și de apelul lui Charles de Gaulle din 18 iunie 1940.

”Apelul Generalului Charles de Gaulle este actul fondator al ideii înseși de onoare pentru francezi, într-o vreme întunecată; punctul inaugural, când rezistența devine Rezistența. Pe o coală de hârtie, un soldat patriot a așternut câteva rânduri; sunt multe tăieturi, reveniri, reformulări, căci fiecare cuvânt contează, fiecare propoziție are o greutate covârșitoare, de care el singur, în clipa aceea, printre străini, despărțit de familie și de țară, este conștient. Rândurile atent cântărite le va citi în direct câteva ore mai târziu, la BBC, în seara zilei de 18 iunie 1940. N-au fost mulți cei care l-au auzit atunci, în acea seară; neînregistrat, Apelul nu a putut fi preluat ulterior. Dar textul a circulat în presa clandestină franceză, iar de Gaulle l-a recitit și înregistrat câteva zile mai târziu, în același studio de la BBC. Vocea lui de Gaulle avea să devină, în lunile următoare, cea mai cunoscută și așteptată voce radiofonică printre rezistenții de pe teritoriul francez”, a menționat Mihai Șora.

Acesta a încheiat prin a le transmite urmăritorilor săi că i-au lipsit.

”Bine v-am regăsit, dragi prieteni! Să ne întoarcem la lucrurile esențiale. Mi-ați lipsit.”, a conchis scriitorul.Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

 

Mihai Șora a revenit pe Facebook, după ce s-a crezut că are coronavirus: ”Bine v-am regăsit, dragi prieteni! Mi-ați lipsit”

 

Mihai Șora a revenit după o pauză pe Facebook de trei luni

 

Reamintim că, pe 24 martie, în plină pandemie de coronavirus, Luiza Șora a scris pe contul său de Facebook al soțului său: 'Pozitivi, amândoi. Și doar Dumnezeu, în mare mila Sa'.

La acel moment, foarte multe persoane le-au transmis mesaje de încurajare și sănătate celor doi, prin intermediul rețelei de socializare.

 

Citeşte mai multe despre:   Mihai Sora